< terug

Kirui won marathon van Monaco

21 januari 2014 (0 reacties)

De marathon van Monaco werd zondag 13 november gewonnen door Volare atleet John Kirui. De Kenyaan is de nieuwste aanwinst van manager Gerard van de Veen. De Kenyaan Kirui won de wedstrijd in 2.19.05.

Zware wedstrijd
“Vreselijk zware wedstrijd hier”, aldus van de Veen. Het parcours leidde de atleten over een aantal fikse berghellingen en op het gedeelte langs de Middelandse zee blies de wind hard in het gezicht van de atleten. Na de winst van Wilfred Kigen in Frankfurt betekende de zege van Kirui de tweede aansprekende zege voor het Volareteam van Gerard van de Veen. Kirui is geen onbekende in Nederland. In 2003 werd hij derde in de halve marathon van Zwolle. Kirui kent een persoonlijk record van 2.13.29. De 27 jarige Kigen is een trainingsgenoot van teamgenoot Wilfred Kigen.

Gerrit Voortman
De Nederlander Adri Deemter finishte in 2.53. Onze medewerker Gerrit Voortman liep voor het eerst een marathon als recreant en sprak van een goede georganiseerde marathon. “Erg zwaar door de hellingen in de eerste 10 km maar verder veel aandacht voor de atleet. Leuke ervaring om zo ook eens een wedstrijd mee te maken”. Voortman in 2003 nog tweede op het WK marathon voor masters finishte in een tijd van 3.26.

© dehardloopkrant.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *