< terug

Klimgeit’ Pleijte kan niet treuren om gemiste afslag op Tenerife

11 december 2019 (0 reacties)

SANTA CRUZ DE TENERIFE – Tim Pleijte verraste zichzelf misschien nog wel het meest door afgelopen vrijdag in Tenerife de Vertical 5 kilometer te winnen in een heus parkoersrecord. Twee dagen later werd hij tiende op de trailmarathon (44,8 KM), maar daar had nog een veel betere klassering ingezeten als Pleijte niet een afslag had gemist.

,,Rond kilometer zes nam ik een energiegel tijdens een klim‘’, blikt de Vlissingse atleet terug. ,,Ik volgde naar mijn idee braaf de ‘parkoerslintjes’ in de daarop volgende afdaling, maar na een tijdje kwam ik op een splitsing waar in beide paden geen lintjes meer hingen. Er kwam ook niemand achter mij, dus toen kreeg ik in de gaten dat ik verkeerd zat.‘’ Op dat moment lag de Zeeuwse ‘klimgeit’ op de vijfde plaats met de eerste vier lopers hooguit dertig seconden voor hem. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *