< terug

Koen Smet opent seizoen in 6.86; B-junior Oosterwolde loopt met 6,96 halrecord en 3e AT.

2 februari 2019 (0 reacties)

De thuislopers stalen de show bij de Phanos Indoor van 2 februari met twee reeksen 60m sprint en 60m horde. Koen Smet (Phanos) begon zijn indoorseizoen 2019 in zijn vertrouwde Ookmeerhal: bij de door zijn club georganiseerde Phanos Indoor kwam hij tot 7,86 en 7,87 op de 60m horde. Bij de sprint liep B-junior Keitharo Oosterwolde (ook Phanos) naar een halrecord in 7,00 in de eerste reeks; in de tweede reeks deed Oosterwolde dit nog eens ruimschoots over met 6,96; dit is de derde tijd allertijden. 

Koen Smet traint tegenwoordig in Wales, maar was voor een weekendje terug op het oude nest. In het sportcentrum Ookmeer waar hij zo veel trainingen heeft afgewerkt en ook regelmatig heel hard heeft gelopen. Zijn eerste indoor seizoen onder zijn nieuwe coach Colin Jackson – wereldrecordhouder op dit onderdeel 60m horden. Het eerste seizoen onder een nieuwe trainer is vaak erg wennen, maar hij opende dit seizoen met degelijke tijden van 7,86 en 7,87. 

Bij de sprint was er een razendsnelle finale bij de mannen en junioren. Roelf Bouwmeester (av Jahn II) won in 6,83 en 6,77 maar in de buitenbaan snelde jongens junior B Keith Oosterwolde (Phanos) mee naar een tijd van 7,00. Dit betekende een verbetering van de toch sterke halrecords; deze stond op 7,03 door Joris van Gool in 2004. Met deze snelste tijd dit seizoen gelopen door een B-junioren meldt hij zich ook als favoriet voor het NK junioren van volgende week én in de top van de allertijdenlijst met een 8e stek.

Bij de vrouwen won Marijke Boogerd de sprint in een snelle 7,63, die ze in de tweede omloop wist te verbeteren naar 7,59. De 60mh voor dames was een Belgisch onderonsje: Sarah Missine (8,46) wist in de eerste reeks haar landgenote Chloë Beaucarne (8,74) voor te blijven; bij de tweede reeks blesseerde Beaucarne zich en liep Missine naar winst in 8,97.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *