< terug

Konstanze Klosterhalfen van start in RAK halve marathon

15 februari 2024 (0 reacties)

Foto Giancarlo Colombo

Konstanze Klosterhalfen is een van de weinige Europese atleten die de afgelopen jaren met succes de Oost-Afrikaanse superioriteit op het gebied van langeafstandslopen heeft uitgedaagd; maar de Duitse ster zal een echte uitdaging krijgen van Kenianen en Ethiopiërs in haar volgende wedstrijd, de Ras Al Khaimah Halve Marathon op zaterdag 24 februari.

De regerend Europees kampioen op de 5000 meter ‘Koko’, voor haar fans, won brons op de wereldkampioenschappen op diezelfde afstand in 2019. In 2022 debuteerde ze met een zege in de halve marathon van Valencia. Het was in een deelnemersveld met vooraanstaande Oost-Afrikanen. De RAK over negen dagen zal weer een opstapje zijn.

De RAK ‘halve’ is sinds de start 17 jaar geleden in een van de kleinere emiraten in de VAE een van de snelste 21,1 km-races ter wereld. De lijst met winnaars en recordbrekers leest als een ‘who’s who’ van het afstandlopen. Aan de leiding in het vrouwenveld dit jaar en een geduchte tegenstander voor Klosterhalfen is regerend Olympisch marathonkampioen en drievoudig wereldkampioene ‘halve’ Peres Jepchirchir uit Kenia Zij vestigde in 2017 in de RAK het toenmalig wereldrecord van 65:06. Door de toenemende concurrentie en de komst van superschoenen staat dat record nu op 62,52, op naam van Letesenbet Gidey uit Ethiopië.

Klosterhalfens debuutzege in Valencia kwam tot stand in 65:41; en met een andere voormalige wereldrecordhoudster – Ababel Yeshaneh uit Ethiopië (64:31) in het RAK-veld, zal de Duitse geen gemakkelijke taak hebben. Vooral ook de tweede helft van het vorig zomerseizoen rust nam en al zes maanden niet heeft geracet. Ze was deze week begrijpelijk voorzichtig toen ze zei: “Over het algemeen ben ik blij met hoe mijn training is gegaan en ik ben klaar om mezelf te testen en te zien waar ik sta na een goed trainingskamp. Ik kijk er zeker naar uit om weer te gaan racen, vooral tijdens de Ras Al Khaimah Halve Marathon, want dat is een wedstrijd waar ik veel over heb gehoord.Klosterhalfen traint veel op hoogte in de Verenigde Staten . Ze heeft ook haar uitstapjes zoals een optreden op de catwalk van de Berlijnse modeweek. In haar vrije tijd speelt ze piano en dwarsfluit.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *