Kosgei wint opnieuw overtuigend Londen marathon. Bo Ummels verbetert zich niet.

4 oktober 2020 (0 reacties)

De Keniaanse Brigid Kosgei was vandaag de overtuigende winnares in een regenachtige Londen marathon. De Nederlandse Bo Ummels bleef ver verwijderd van haar beste prestatie.

Al snel in de race was Kosgei samen met de wereldkampioene Ruth Chepngetich de koploopster in de wedstrijd. Kosgei die vorig jaar in Chicago het wereldrecord op 2.14.04 bracht verdedigde haar titel met verve. In de tweede helft van de wedstrijd liep Kosgei weg bij Ruth Chepngetich en won de wedstrijd in een tijd van 2.18.59. De tweede plaats was voor een sterk acteren Sarah Hall die met een tijd van 2.22.01 Ruth Chepngetich in een ultieme sprint klopte. Ruth Chepngetich finishte als derde in 2.22.05.

Schermafbeelding 2020-10-04 om 10.39.24
De beste drie in de Londen marathon

Bo Ummels kende een zware Londen marathon en finishte in een tijd van 2.39.54 waarmee ze ver verwijderd bleef van haar doel om haar persoonlijk record van 2.32.34 te verbeteren.Tot dertig kilometer leek ze nog in dat doel te slagen maar het verval in de finale van de marathon was groot.De Olympische limiet (2.28.30) werd door een groot aantal atletes wel gelopen. De atletes liepen 19,5 rondjes door het St James Park