< terug

Koster loopt prachtig pr 10 km in Lille (alle uitslagen)

18 november 2023 (0 reacties)

Bij de internationale tien kilometer in het Franse Lille werd er vandaag razendsnel gelopen. De eerste zes mannen liepen allemaal binnen de 28 minuten.  Bij de dames is er een prachtige prestatie van Maureen Koster die een ijzersterk deelnemersveld een nieuw persoonlijk record realiseerde van 31.25. Maureen Koster zal volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op de Olympische spelen in Parijs. Ze is al geplaatst voor de 5.000 mtr. Bij de mannen waren de Nederlandse atleten Noa Schutte en Frank Futselaar actief.

Dida wint
De wedstrijd bij de mannen in Lille werd gewonnen door de Ethiopier Gemechu Dida die met 27.16 in de eindsprint te snel was voor de Keniaan Bravin Kiptoo die drie tellen later over de finish kwamen. De derde plaats was voor de Ethiopische atleet Chimbessa Debela in 27.23.In Lille waren ook een aantal Nederlandse atleten van het Valley Running team actief die deze wedstrijd verkozen boven de Zevenheuvelenloop morgen. Noah Schutte liep in een sterk deelnemersveld naar een vijftiende plaats in 28.49. Schutte heeft een persoonlijk record van 28.33. Frank Futselaar realiseerde een achttiende plaats in 28.52. Futselaar heeft een persoonlijk record van 28.43.

Dames
Bij de dames was er een razendsnelle tijd voor de winnares Agnes Ngetich,zij won met een tijd van 29.26. De tweede plaats is voor Emmaculate Acholi in 30.01. De derde plaats is voor Christine Njoki in 30.41. Maureen Koster realiseerde een eindtijd van 31.25 en werd daarmee achtste. Een prachtige prestatie van Koster die hiermee een nieuw persoonlijk record vestigde.

Hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *