< terug

Koude Polderloop doet naam eer aan. Parcoursrecords worden verbeterd (alle uitslagen)

11 december 2021 (0 reacties)

De ruim 300 deelnemers aan de Koude Polderloop in Nijkerk op zaterdag 11 december konden aan den lijve ondervinden waarom organisator Henk Mentink 17 jaar geleden de naam Koude Polderloop verzon. Het was mistig en koud maar dit keer nauwelijks wind.

Parcoursrecords
Met een temperatuur van 2 tot 4 graden vertrokken om 11.00 uur 150 lopers voor de 5 km met start en finish bij de Bellstraat om via het Junckerpad naar het viaduct te lopen en via een keerpunt bij het bankje aan de Arkelweg weer dezelfde route terug. Wat was het spannend en wat werd er hard gelopen. Bij de mannen won Koen van Dijk uit Amersfoort in een nieuw parcoursrecord van 15.13 Ook Michiel Meulemans uit Werkhoven 15.15 , Yordi Druijff uit Amersfoort 15.24 en Paul Kuijer uit Leusden 15.41 bleven onder het oude parcoursrecord. Bij de vrouwen was het vanaf het begin duidelijk dat Jeanine van de Klashorst uit Utrecht haar overwinning van de laatste editie over wilde doen en finishte in 18.56 . Ook Marije Dankelman uit Arrien bleef onder de 20 minuten 19.18 .

Thirza van der Wolf
Thirza van der Wolf  Foto Harry van ’t Veld


Toen was er om 12.00 uur de strijd op de 10 km met ongeveer 200 deelnemers. Fotograaf Harry van ’t Veld snelde vooruit met zijn snelle fiets om foto’s te maken . Spannend was het zeker . De kopgroep liep een tempo wat de 20 km per uur benaderde. Bij Stoomgemaal Arkemheen , waar ongeveer het 5 km punt was werd er op de Zeedijk nog wat vaart gemaakt door de koplopers waar uiteindelijk Yona Jakob Tsighe uit Eritrea woonachtig in Harderwijk won in 31,08 voor de winnaar van de vorige editie Maarten van Zetten uit Gouda die 31.39 liep en een halve minuut achterbleef. Martijn Oonk uit Enschede werd 3e in 31.42. Bij de dames was het snel duidelijk dat Tirza van der Wolf uit Veenendaal de overwinning in een nieuw parcoursrecord naar zich toe zou trekken. In een mooie cadans finishte Tirza in 34.11 een verbetering van 1 min van het oude record van Jacelyn Gruppen . Tweede werd Lesly van de Plas uit Enschede in 35.27 en derder werd Julien de Waard uit Groningen in 36,05.

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *