< terug

Krijgt Jakob Ingebrigtsen alsnog WK-brons op 1500 meter?

1 november 2020 (0 reacties)

Taoufik Makhloufi is in Frankrijk de bekendste naam in een dopingonderzoek, nadat in een trainingscentrum verdacht materiaal is gevonden. Op de wereldkampioenschappen in Doha heeft de 32-jarige Algerijn zilver gewonnen op de 1500 meter achter Timothy Cheruiyot. Daarachter worden Marcin Lewandowski en Jakob Ingebrigtsen derde en vierde. Als er een schorsing en sancties volgen, dan schuift de Noor door naar de derde plek op het podium en Lewandowski naar het zilver.

Makhloufi is nooit positief getest, maar hij is eerder onderwerp van discussie geweest toen hij bij Jama Aden trainde. De voormalige Olympisch kampioen heeft altijd goed kunnen ‘pieken’ op toernooien, maar dat is ook aanleiding geweest voor verdachtmakingen. Voor de WK in Doha is hij bijna twee jaar nauwelijks op niveau actief geweest, maar hij wint wel weer een zilveren medaille.

Taoufik Makhloufi
Makhloufi

Enkele dagen na de reportage van Stade 2 heeft Makhloufi voor het eerst gereageerd. Hij ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij een ‘schone atleet’ is. Zijn zgn. biologische paspoort heeft nooit afwijkingen gehad. Hij vindt dat er een campagne bezig is om hem een slechte naam te bezorgen, zegt hij tegen het Algerijnse persbureau. In het trainingscentrum zijn spuiten, producten voor injecties, maar ook persoonlijke papieren van de atleet in beslag genomen voor nader onderzoek.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *