< terug

KU Leuven en RU/HAN Nijmegen veroveren eerste plek Batavierenrace

11 mei 2019 (0 reacties)

Enschede/Nijmegen, 11-05-2019  Afgelopen vrijdag klonk voor de 47ste keer het startschot van ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace! Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei renden er ongeveer 8457 studenten in 349 teams van de Grote Markt in Nijmegen, via de herstarts in Ulft en Barchem, richting de finish op de UTrack van de campus in Enschede. 

Studenten en honderden vrijwilligers hebben zich ook dit jaar weer hard ingezet voor de organisatie van het evenement, waarbij er maar één team het snelste kon zijn. Dit was team KU Leuven Running Team uit Leuven, België, met een eindtijd van 10:43:16. Zij zijn winnaar van het Algemeen Klassement. De Topicus Universiteitscompetitie is gewonnen door het RU/HAN Universiteitsteam uit Nijmegen met een tijd van 10:17:27. 

Winnaars Algemeen Klassement en Topicus Universiteitscompetitie 

Team KU Leuven ging zaterdagavond als eerste over de finish en is daarmee winnaar van het Algemeen Klassement. Ook is er ieder jaar een competitie tussen de universiteiten van verschillende studentensteden. Dit jaar is het universiteitsteam uit Nijmegen hier als winnaar uit de bus gekomen. Met een record van 8.509 deelnemers uit 2012 staat de Batavierenrace in het Guiness Book of Records met de titel grootste estafetteloop ter wereld

De Bata 2019… What’s new?! 

Ieder jaar rennen zo’n 8.500 sportieve studenten vanaf de Grote Markt in Nijmegen, via het Radboud Sportcentrum, Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en is daardoor onder verschillende generaties bekend. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die door een snelle ploeg in minder dan elf uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten wordt afgelegd. Na de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *