< terug

Lachend de marathon uitlopen met nieuwe trainingsmethode (video)

OOST-SOUBURG – Met minder trainingskilometers een marathon uitlopen én een voorbereiding van slechts honderd dagen. Het klinkt voor mensen met goede voornemens als muziek in de oren. Volgens de trainingsmethode Sportrusten kan het. Er is echter ook kritiek. De kans op blessures is namelijk groter volgens fysiotherapeut Engels.Ook Anthony van den Berg van Loopgroep Zeeland denkt dat. “Er is nog geen bewijs geleverd dat het beter is dan de klassieke methode”.

4 januari 2016 (0 reacties)

SiteObject components: item

OOST-SOUBURG – Met minder trainingskilometers een marathon uitlopen én een voorbereiding van slechts honderd dagen. Het klinkt voor mensen met goede voornemens als muziek in de oren. Volgens de trainingsmethode Sportrusten kan het.

Maximale duurloop
Sportrusten bestaat al enkele jaren en wordt nu ook in Zeeland bekend. Wie Sportrusten volgt, traint vier keer in de week met een maximale duurloop van veertien kilometer. Dat is een groot verschil met het traditionele schema dat uitgaat van drie trainingen per week met een maximale 
duurloop van 30-35 kilometer.

Lees hier verder

MIDDELBURG – Met minder trainingskilometers een marathon uiitlopen en een voorbereiding van honderd dagen. Niet iedereen is enthousiast over deze trainingsvorm. Volgens fysiotherapeut en atletiektrainer Anton Engels uit Middelburg is de kans op blessures groot.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *