< terug

Lahti en Mahamed winnen de veertigste Sylvestercross.Wedstrijdverslag en alle uitslagen

31 december 2022 (0 reacties)

Er waren geen verrassingen in de veertigste editie van de Sylvestercross. De internationale cross werd gewonnen door Sarah Lahti en bij de mannen werd favoriet Mahamed Mahamed de winnaar.

Dames

Bij de vrouwen was Sarah Lahti met 21.54 te sterk voor de Nederlandse atletes. Veerle Bakker bleef met 22.35 nog het dichtst in de buurt van de ervaren Lahti uit Zweden. Jacelyn Gruppen volgde met 23.08 als derde. Het is de eerste podiumplaats in de Sylvestercross bij de dames senioren voor Gruppen.

sarah lahti 1

Mannen

Ook bij de mannen werd de favoriet winnaar. De Brit Mahamed Mahamed nog sterk acterend op het EK cross, klopte met 34.49 David Nilson uit Zweden. Nilson liet een eindtijd van 35.26 in Soester zand optekenen. Hij klopt in de sprint nipt de eerste Nederlander Tom Hendriks. Een sterke prestatie van de Assenaar die met 35.34 voor het eerst bij de mannen senioren een podiumplaats veroverde in de Sylvestercross.

Korte cross

Ook de korte cross leverde een vertrouwde winnaar op. Nationaal kampioen Nick Marsman won in 10.24 bij de mannen. Makkelijk ging het niet zoals meestal werd het in Soest opnieuw een bloedstollende sprint om de ereplaats.Op een tel volgde Stefan Nillessen en drie tellen na Nick Marsman sprintte Nik Lemmink in het Soester zand naar een derde plaats.Bij de dames gaat de winst naar Merel van der Marel (23). De atlete kwam dit jaar nog niet veel in de uitslagen voor en sluit het jaar af met een mooie winst in de korte cross. Ze wint de wedstrijd solo met 12.22. Dagmar Smid volgde als tweede in 12.40. Aline Kootstra uit Dalfsen was dolgelukkig met een derde plaats in 12.45. Het is haar eerste podiumplaats bij de dames senioren in het Nationaal crosscircuit.

Nationaal Crosscircuit
De Sylvestercross is de tweede cross uit het Nationaal crosscircuit.In 2023 wordt het crosscircuit vervolgd met de Abdijcross in Kerkrade. Daarna volgen nog de Mastboscross in Breda en de afsluitende cross is het Nationaal kampioenschap cross in Nijverdal/Hellendoorn.