< terug

Laila Yahyaoui dichtbij selectie voor WK in Peru

30 juni 2024 (0 reacties) Laila Yahyaoui dichtbij selectie voor WK in Peru

Door Herman Weening

Almere-Drie weken geleden werd in Utrecht het NK U18 en U20 georganiseerd. Een bijzondere prestatie leverde Laila Yahyaoui. De 18 jarige Mila atlete uit Almere werd zowel op de 800 als 1500 mtr. Nederlands kampioene onder twintig. Ze verbeterde dit jaar op beide afstanden haar persoonlijk record aanzienlijk. Voldoende reden om haar voor het voetlicht te brengen.

Progressie
Laila Yahyaoui is achttien jaar en lid van AV Almere’81. Laila Yahyaoui heeft nog een jonger zusje die ook talenvol is. De 15 jarige Inaya werd bij het NK derde op de 3000 meter. Laila Yahyaoui traint al sinds haar zesde jaar bij de Almeerse atletiekvereniging. Vanaf haar veertiende, vaak het moment dat atleten zich gaan specialiseren, wordt ze getraind door Ruud van der Laan.  Haar progressie is aanzienlijk. Ze verovert als vijftienjarige de nationale titels op de 800 en 1500 meter. Een echt Mila talent liet zich zien. In 2022 nam ze deel aan het EK onder 18 in Jeruzalem. De talentvolle Yahyaoui werd in de series van de 1500 meter uitgeschakeld. In 2023 wordt ze nationaal indoorkampioene 1500 meter. Dit jaar begint ze voorspoedig met de nationale indoortitel 800 meter. Outdoor verbetert ze zich met bijna vier tellen op de achthonderd meter. In Antwerpen kwam ze op 1 juni tot een tijd van 2.06.85. Daarmee is ze nu in Nederland de tweede in haar leeftijdscategorie. Op de 1500 meter gaat het dit jaar nog sneller met de ambitieuze Almeerse atlete. Op de 1500 meter liep ze op 26 mei in Brussel een nieuw persoonlijk record van 4.18,50. Dat is dit jaar de snelste tijd door een Nederlandse atlete U20 gelopen. Overall is deze tijd goed voor een vijfde plaats. Het is dat ook niet verwonderlijk dat ze in Utrecht bij het NK op beide afstanden de nationale titels veroverde.

WK Peru
Laila Yahyaoui gaf een aantal jaren geleden al aan dat haar ambitie is om ooit een selectie voor de Olympische Spelen te bewerkstelligen. Ze is nu dichtbij de nominatie voor het WK 1500 meter U20 in Peru. De limiet voor het WK U20 in Lima is 4.17.23. Een verschil van slechts een seconde. Daar gaan we voor aldus haar coach Ruud van der Laan. Hij geeft een inkijkje in haar trainingen.
“Laila traint 6x in de week. 3x op de baan, 2 duurlopen en een fartlektraining. Haar programma bestaat uit looptrainingen en krachttrainingen. Op vrijdag werken we aan coördinatie en snelheid. In haar wedstrijdperiode is dat natuurlijk anders”. Voor de Mila afstanden is tactiek een belangrijk wapen. Dat beheerst ze goed aldus van der Laan. Sterke punten van haar zijn tactisch wedstrijdinzicht en haar eindspurt. Ze kan als geen ander de wedstrijd dicteren”. Laila Yahyaoui is de jongste atlete uit het New Balance Team.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *