< terug

Lange afstandsloopster Letesenbet Gidey nieuwste aanwinst NN Running Team

19 oktober 2021 (0 reacties)

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat één van ’s werelds meest getalenteerde afstandslopers van haar generatie, Letesenbet Gidey, de wereldrecordhoudster op de 5000 en 10.000 meter, zich heeft aangesloten bij het NN Running Team.

Het 23-jarige Ethiopische talent, dat Olympisch brons won op de 10.000 meter in Tokio, is dolblij dat ze voor een team kan uitkomen waarvan ze gelooft dat het haar in staat zal stellen haar potentieel waar te maken. Zondag (24 oktober) maakt ze haar debuut in de kleuren van het NN Running Team tijdens de halve marathon van Valencia.

Ze is een uitstekend all-round talent op alle terreinen, maar haar sterkste potentieel ligt op de weg, zoals bleek toen ze het wereldrecord op de 15 km met meer dan een minuut verbeterde tijdens de Zevenheuvelenloop van 2019 in Nijmegen.

“Ik ben erg bekend met het NN Running Team en het maakt me erg trots om deel uit te maken van het beste team ter wereld,” zei Letesenbet. “Ik hoop dat we door ons aan te sluiten bij het team de volgende stap in mijn carrière kunnen maken.”Ik ben erg blij dat mijn debuut voor het team in Valencia zal plaatsvinden. Ik heb veel goede herinneringen aan de stad, want daar heb ik vorig jaar het wereldrecord op de 5000 meter gebroken.”

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team zei: “Ik ben echt trots om een van de beste langeafstandslopers ter wereld toe te voegen aan het NN Running Team. We hebben de afgelopen jaren mooie resultaten laten zien, maar het is altijd een wens geweest om de vrouwelijke groep in ons team te laten groeien. Letesenbet zal een perfecte aanvulling zijn door haar prestaties, maar ook door haar persoonlijkheid.”Letesenbet was een uitmuntende age-group performer en won back-to-back wereldtitels U20 Cross Country in 2015 en 2017.

Twee jaar later ontpopte ze zich als een wereldwijd toptalent bij de senioren en won ze brons op de wereldkampioenschappen langlaufen en zilver op de 10.000 meter op de wereldkampioenschappen in Doha voordat ze haar competitiejaar afsloot met het verbrijzelen van het wereldrecord op de 15 kilometer op de weg.Het succes ging door in 2020 toen ze meer dan vierenhalve seconde van het wereldrecord op de 5000 meter afhaalde met een tijd van 14:06,62 op de NN Valencia World Record Day.

Letsenbet1

Eerder dit jaar voegde ze daar het wereldrecord op de 10.000 meter in Hengelo aan toe door 29:01.03 te lopen en zo het twee dagen oude record van Sifan Hassan in hetzelfde stadion uit te wissen.Letesenbet, die zeer ambitieus is, werd aangetrokken door het NN Running Team vanwege het succes van veel van zijn atleten, aangevoerd door de wereldrecordhouder marathon en tweevoudig olympisch kampioen Eliud Kipchoge.

Ook zij hoopt een sleutelrol te kunnen spelen in het aanhoudende succes van ’s werelds nummer één op de weg hardloopwedstrijden.”Mijn doel als lid van het NN Running Team is om het wereldrecord marathon te breken en een Olympische gouden medaille te winnen,” voegde ze eraan toe.

“We denken dat Letesenbet een geweldige toevoeging is aan het team. Op zo’n jonge leeftijd heeft ze al een aantal mijlpalen bereikt en we zijn er allemaal erg trots op dat ze vanaf nu de NN Running Team-outfit draagt,” aldus Mariëlle Krouwel, Head of Branding NN Group.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *