< terug

Laros pakt tweemaal goud EK U 18 (video)

7 juli 2022 (0 reacties)

Niels Laros presteeert uitzonderlijk op het EK U 18 in Jeruzalem. De Nederlander won twee dagen achter elkaar goud.Op dag twee won hij het goud op de 3000 mtr en een dag later volgde hetzelfde succes op de 1500 mtr. Dat is een uitzonderlijke prestatie voor de pas zeventien jarige atleet

De 3000 meter was de laatste finale van dag 2. Juan Zijderlaan en Niels Laros stonden aan de start. Niels begon de race vanuit het achterveld en Juan nestelde zich in het peloton. Niels manoeuvreerde zich per ronde steeds meer naar voren. Na 4,5 rondes zaten Juan en Niels bij de kopgroep van 12 man. In de één na laatste ronde ging Niels er met 3 andere atleten vandoor, ondertussen loopt Juan naar een 5e plaats. Op 200 meter van de streep pakte Niels de kop en stond deze niet meer af! Niels gooide zijn handen in de lucht op het laatste rechte eind en won in 8:11.49! Hij liep echt als een volwassen atleet met veel ervaring. Maar dit is pas zijn eerste internationale toernooi én is pas zeventien.

1500 mtr
Een dag later presteerde Niels Laros opnieuw optimaal en presteerde fenomenaal door ook op de 1500 mtr het goud te winnen.  Niels begon achter in het deelnemersveld, maar schoof langzaam meer en meer naar voren. Na 500 meter nam hij de leiding en hij gaf deze nooit meer terug. Ongenaakbaar.

Bekijk hier de finale van de 1500 mtr

Bron atletiekunie

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.