< terug

Lemelerbergloop groeit uit tot topcross.

Aanstaande zaterdag vijf november wordt de tweede editie georganiseerd van de Lemelerbergloop.Het deelnemersveld van deze cross rond en over de Lemelerberg is inmiddels bekend. Met de deelname van een groot aantal toplopers is de crosscyclus in de regio een echte topwedstrijd rijker.

21 januari 2014 (0 reacties)

Uniek deelnemersveld in Lemelerbergloop


Voortman (midden) is trots op deelnemersveld Lemelerbergloop

Door Herman Weening

Hardenberg-Aanstaande zaterdag vijf november wordt de tweede editie georganiseerd van de Lemelerbergloop.Het deelnemersveld van deze cross rond en over de Lemelerberg is inmiddels bekend.Met de deelname van een groot aantal toplopers is de crosscyclus in de regio een echte topwedstrijd rijker.

Schaapskudde
Vorig jaar werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd en droeg de naam Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Het betrof een afscheidswedstrijd voor de Twentse topveteraan Gerrit Voortman. Op initiatief van Martin de Jonge uit Vroomshoop werd de stichting Gerrit Voortman Lemelerbergloop in het leven geroepen. De wedstrijd dient ook nog een bijzonder doel. Van elke inschrijving is één euro bestemd voor steun aan de schaapskudde op de Lemelerberg. De organisatie wil hiermee Landschap Overijssel steunen in het behoud van de schaapskudde op de Lemelerberg.

Gerrit Voortman
Gerrit Voortman is nu als atletenbemiddelaar betrokken bij zijn “eigen” wedstrijd en met succes zoals blijkt uit het deelnemersveld. Het belooft zaterdag vijf november een bijzondere aantrekkelijke wedstrijd te worden. Naast de Twentse top zullen ook een groot aantal interessante atleten uit andere delen van ons land aan het vertrek staan. “Zonder te overdrijven ben ik er toch wel een beetje trots op”, aldus de medewerker van www.dehardloopkrant.nl

Mannen
Bij de senioren wordt er veel verwacht Leon Sanderman. De Rijssense atleet liep zaterdag verbazingwekkend hard in de Holterbergloop en steekt in de vorm van zijn leven. De Twentse hardlooptweeling Bjorn en Maykel Geerdink maken naam als bergloper en werden op het nationale bergloopkampioenschap onderscheiden met resp een gouden en zilveren medaille.Daarna volgde voor de MPM atleten nog deelname aan het WK in het Nieuw Zeelandse Wellington. Eric Borg is een vaste waarde in de regionale top. Hij liep zaterdag volgens eigen zeggen een tegenvallende Holterbergloop en wil op de andere Sallandse heuvel iets recht gaan zetten. De Baarnse atleet Niels de Bruin is sinds jaar en dag een erkende prijsloper met een indrukwekkende lijst aan overwinningen. De atleet van het Utrechtse Runningteam wil weer aansluiting vinden bij de nationale subtop.Uit Groningen komt de concurrentie in de persoon van Jan Venhuizen.Venhuizen is de fiere lijstaanvoerder in het Meeusloopcircuit en tweede in het concurrerende Univeloopcircuit. Simon Beemsterboer, lid van de Gelderse atletiekvereniging Cialfo is met een succesvol verlopen trainingskamp in Portugal een gevaarlijke outsider. Die status mag ook toebedeeld worden aan Ciko66 atleet Jeroen Brandts. Melchior van de Pol sluit de rij van de favorieten voor de eindzege. De AV34 atleet uit Apeldoorn won dit jaar de halve marathon van Zutphen en grossiert in ereplaatsen.Een lijst met namen die garant staan voor een spannende wedstrijd

Dames
Ook bij de dames ligt een mooie wedstrijd in het verschiet. Maaike Hornstra uit het Friese Jellum is een atlete met een prachtige palmares. De survivalspecialiste werd in het verleden in haar masterscategorie al Europees kampioene indoor (2001), Nederlandse kampioene 10 km (2001), Nederlands kampioene cross (2003).Dit jaar won ze nog de halve marathon van Ommen. Ester van Heerde is een wedstrijdatlete van het zuiverste water. De KAV Holland atlete uit Haarlem streeft naar verbetering van haar beste tijden. Ze was dit jaar al winnares van de halve marathon van Haarlem. Brigit Landewe is na Ingrid Prigge de sterkste atlete in Twente en zal zaterdag dat nog eens willen bewijzen. De Groningse Bertha Bruggenkamp is in de Groningse loopcircuits de favoriete voor de eindzege.

Volgende editie
Voorzitter Martin de Jonge maakt al plannen voor het volgende seizoen.”De organisatie heeft inmiddels ook al een voorzichtige vooruitblik naar het volgende jaar geworpen. Het ligt in de bedoeling deze wedstrijd uit te breiden met een bedrijvenloop. Tegen de prijs van een adoptieschaap kan een bedrijventeam deelnemen aan een wedstrijd van ongeveer 7.5 km. Op deze manier hoopt de organisatie extra geld binnen te halen voor de schaapskudde op de Lemelerberg”aldus de Jonge.

Starttijden
De Lemelerbergloop kent een 5 en een 10 km wedstrijd. Om 14.00 zal Erik Veurink directeur van de Rabo-Bank Vaart en Vecht (kantoor Ommen) het startschot lossen van de 5 km. De vader van Gerrit Voortman zal voor het hoofdnummer de 10 km het startpistool hanteren.Inschrijven op de wedstrijddag zelf kan vanaf 13.00 uur bij het restaurant op de Lemelerberg.

Klik voor informatie

© dehardloopkrant.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *