< terug

Lilian Sterkenburg loopt ultra in de woestijn om zichzelf terug te vinden

13 februari 2020 (0 reacties)

Lilian Sterkenburg uit Huizen in de nieuwe serie ‘Back on track’
Uitzending: maandag 24 februari, 21:10 uur, NPO 3

In de derde aflevering van de nieuwe serie ‘Back on track’ gaat Lilian Sterkenburg uit Huizen, met steun van ervaren coaches, een uitdaging aan om het geloof in zichzelf terug te vinden.

Het geluk lacht Lilian toe als ze met haar twee jonge zoontjes naar Curaçao gaat voor een bezoek aan haar schoonfamilie. Haar partner kan vanwege zijn werk niet mee. Tijdens de vakantie gaat het gruwelijk mis. Haar jongste zoontje komt met zijn hoofdje onder een auto die langzaam achteruit rijdt. Hij overleeft het ternauwernood, maar raakt hierbij deels verlamd. Vanaf dat moment verandert Lilians leven drastisch.

De sportieve jonge moeder raakt overweldigd en kampt met een vreselijk schuldgevoel. Ze komt 20 kilo aan en cijfert zich helemaal weg voor haar gezin. Om uit de sleur van het dagelijks leven te komen, wil ze graag weer haar oude sportieve zelf terug te vinden. Ultrarenner Sabine de Vries neemt haar mee naar Jordanië, waar ze in de woestijn 45 kilometer gaat hardlopen. Danser en choreograaf Shaker zal haar bijstaan als mental coach. Hij stelt zich ten doel om Lilian vooral weer te laten geloven in zichzelf.

In de nieuwe zesdelige serie ‘Back on track’ worden jonge mensen die kampen met herkenbare tegenslagen of psychische problemen op reis gestuurd. Ze gaan een extreme uitdaging aan om iets teweeg te brengen, om patronen te doorbreken en grenzen te verleggen en zo een nieuwe start te maken op weg naar herstel. Met de hulp van gespecialiseerde coaches en een bijzondere mental coach gaan ze de uitdaging aan.

Uitzendingen: elke maandag van 10 februari t/m 16 maart, 21.10 uur, NPO 3

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *