< terug

Loopplezier voor jong en oud tijdens KiKa Hilversum City Run

26 februari 2024 (0 reacties)

Op zondag 14 april barst er een hardloopfeest los tijdens de 20ste editie van de KiKa Hilversum City Run. Met duizenden hardlopers van elk niveau en alle leeftijden is dit het grootste eendaagse sportevenement van het Gooi en omstreken. Het parcours brengt de deelnemers langs het Mediapark, door Gooische wijken en langs de gezellige pleinen van de binnenstad. Voor de jonge hardlopers en families staan er de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma.

Alle afstanden gaan van start vanaf het gezellige Marktplein, in het hart van de stad en vlak bij het station. Hierna gaat het parcours van de 10 kilometer verder over het Mediapark, langs de thuisbasis van onder andere de NOS, RTL en NPO. Nadat er langs het iconische gebouw van Beeld & Geluid is gelopen, gaan alle deelnemers richting de omliggende Gooische wijken, met haar brede lanen en statige villa’s. Hier zorgt het glooiende parcours voor de nodige uitdaging.

Een van de hoogtepunten langs de route is Dudoks beste en beroemdste werk: het Raadhuis. Hierna maken cultuur en architectuur al snel plaats voor Hilversumse gezelligheid. Langs de bruisende pleinen geven supporters en muzikale optredens alle deelnemers een extra boost richting de finish op het Marktplein. Achteraf kunnen de sportieve prestaties worden gevierd in de gezellige binnenstad.

Scholenkampioenschap
Een groot onderdeel tijdens de KiKa Hilversum City Run is de Bink Kids Run. Jaarlijks komen er ruim 1.000 kinderen tussen de 4 en 13 jaar in actie over afstanden van 800 en 1.500 meter. Voor basisscholen in Hilversum is er het Scholenkampioenschap. De school met relatief de meeste leerlingen aan de start, verdient een mooie prijs voor de hele school! 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *