< terug

Mahamed en Ummels winnen Abdijcross

19 januari 2020 (0 reacties)

De Abdijcross in Kerkrade, de derde cross uit het Nationaal crosscircuit, kende zowel bij de mannen als bij de vrouwen een spannend verloop. Tot in de laatste ronde bleef het onduidelijk wie de winnaar en de winnares zou worden. Bij de mannen won de Brit Mahamed Mahamed en bij de dames was er de verwachte winst voor marathonatlete Bo Ummels.

Oprins_Abdij
Photocredit Iwan Oprins

Mannen
Bij de mannen bleef het tot de laatste omloop spannend in Kerkrade. Mahamed Mahamed moest hard doorlopen om zijn naaste rivalen Noah Schutte en Jesper van der Wielen te verschalken. Noah Schutte de revelatie van de halve van Egmond nam zijn uitstekende vorm mee naar Kerkrade en had in een laatste versnelling net niet genoeg over voor een winnende sprint. Mahamed won met een tijd van 33.07 en bleef daarmee Schutte vier tellen voor. Schutte wil zich dit jaar kwalificeren voor de Olympische steeple. De terugkeer van Jesper van der Wielen is prettig te noemen. Lange jaren was hij het grootste hardlooptalent van Nederland. Na veel successen als junior en neo-senior versleet de Wychense atleet een  aantal trainers en zocht de laatste jaren vooral zijn eigen weg. Klasse verloochent zich niet. Van der Wielen was vorige week in Valencia al goed voor een sterke tien kilometer in 28.44. Vandaag werd hij derde in Kerkrade met een tijd van 33.16. Genoeg om Michel Butter van het podium af te houden. Daarna volgde als vijfde een sterk lopende Tom Hendrikse, die sinds zijn overstap naar team4mile progressie maakt.

UmmelsvanEs
Photocredit Iwan Oprins

Dames
Bij de dames was het ook al erg spannend. De winst ging naar de thuisfavoriete Bo Ummels die een tijd realiseerde van 26.32.Daarmee kon ze de talentvolle Diane van Es van zich afschudden. Van Es werd tweede in 26.41. Er is een derde plaats voor Marijke Visser met een tijd van 27.26.
De volgende stop voor veel nationale toppers is het NK tien kilometer op de weg in Schoorl.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *