< terug

Marathon Amsterdam wil duidelijkheid: ‘Zijn wij sportwedstrijd of evenement?’

8 mei 2020 (1 reactie)

Kunnen grote hardloopwedstrijden zoals de marathon van Amsterdam en Rotterdam, maar ook topwedstrijden als de Zevenheuvelenloop en de Dam tot Damloop nog wel doorgang vinden? Dat is de vraag die de organisaties van die hardloopwedstrijden bezighoudt, na de brief van minister De Jonge van VWS donderdag aan de Tweede Kamer.

De Jonge gaf in de brief aan dat grootschalige evenementen na 1 september eigenlijk alleen gehouden kunnen worden als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. En dat vaccin kan nog wel op zich laten wachten, een jaar of zelfs langer.

Lees hier verder

Reacties

  • Jan Roose
    5 Op 08
    Bij een sportwedstrijd hebben alle deelnemers ( ploegen ) in principe dezelfde kansen. Bij massale hardloopwedstrijden beperkt zich dat tot nauwelijks 10 %, namelijk de eerst startende groep. Wat volgt is een optocht en dat valt onder de evenementen. Wachten op een vaccin? Nee, ons gedrag veranderen. Als we massaal allerlei evenementen blijven bezoeken in de ganse wereld, komen coronatoestanden ongetwijfeld steeds meer voor in de toekomst. Hardloopwedstrijdjes met 100 á 200 deelnemers zijn veel leuker. En goedkoper en meer ruimte. Terug naar de basis van het hardlopen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *