< terug

Marathonafstand Marathon Eindhoven voor 75% uitverkocht

2 juni 2024 (0 reacties) Marathonafstand Marathon Eindhoven voor 75% uitverkocht

40ste editie op 12 en 13 oktober rekent nu al op recordaantal deelnemers

In de eerste maand waarin het mogelijk is om je in te schrijven voor de Marathon Eindhoven hebben duizenden hardlopers zich al verzekerd van een startplek. Met name de marathonafstand is enorm populair, 75% van de beschikbare startbewijzen voor dit onderdeel zijn al uitverkocht.De Marathon heeft een internationaal karakter met diverse topatleten aan de start en het Belgisch Kampioenschap Marathon. Het kampioenschap is al acht edities onderdeel van het evenement. Onder de duizenden deelnemers die al een startbewijs hebben bemachtigd zitten deelnemers uit meer dan 30 landen. Ook zijn er een paar honderd atleten uit de regio aanwezig.

Halve Marathon voor 50% uitverkocht
De Halve Marathon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste onderdeel van het eventweekend. Ook dit jaar is de populariteit van deze afstand zichtbaar, de helft van de beschikbare startplekken zijn al geclaimd.“De Marathon Eindhoven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen van ons land,” zegt Wilbert Lek, directeur Marathon Eindhoven. “Dat er nu al zoveel deelnemers aanwezig gaan zijn bij de jubileumeditie laat zien dat Eindhoven een echt hardloopstad is!”

Aangepast programma
Mede door de toename van het aantal deelnemers over de afgelopen edities is het programma van het evenementweekend vernieuwd. Over het gehele weekend worden zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd in Eindhoven.Op zaterdagochtend 12 oktober vindt de Marathon Eindhoven Urban Walk plaats. Via een unieke route van 10 of 15 km worden verschillende iconische locaties van Eindhoven bezocht. Om 13.00 uur gaat de Your Marathon Challenge van start. De Mini Marathon is naar de zaterdagmiddag verplaatst. Nieuw dit jaar is de keuze uit twee afstanden: 1,5 en 2,5 km. Met de City Run van 5km wordt de zaterdagmiddag afgesloten.

Op zondag vinden de Marathon, Halve Marathon en 1/4 Marathon (10,55km) plaats. Het programma is aangepast zodat zowel de Marathon en Halve Marathon van start gaan in de ochtend.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding
Zoals ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de Marathon Eindhoven. Voor deze jubileumeditie is dat wederom KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens de inschrijving of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is mogelijk via www.asmlmarathoneindhoven.nl. De organisatie adviseert mensen die zich nog niet hebben ingeschreven om zich snel te registreren voor het gewenste onderdeel.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *