< terug

Mario Kadiks vertrekt als organisator van de Rotterdam marathon

22 juni 2021 (0 reacties)

De 40ste editie op 24 oktober wordt de laatste Marathon Rotterdam onder regie van Mario Kadiks. De CEO van Golazo Sports Nederland krijgt volgens een persbericht van Golazo op eigen verzoek binnen het bedrijf een nieuwe functie. Kadiks (62) gaat een belangrijke adviseursrol vervullen en zal zich onder meer bezighouden met de strategische ontwikkeling van het Europese sport- en gezondheidsbedrijf. Er is veel in beweging bij Golazo al eerder werd bekend dat Edgar de Veer stopte als organisator van de Eindhoven marathon

Kadiks is sinds september 1985 organisator van de Marathon Rotterdam. Het destijds noodlijdende evenement (er was aanvankelijk zelfs geen geld voor inschrijfformulieren) ontwikkelde zich onder zijn aanvoering tot een professioneel geleid, financieel gezond, innovatief en internationaal hooggewaardeerde race & loopbelevenis annex volksfeest.

Na het samengaan met Golazo in 2014 leidde Kadiks de Nederlandse tak van het bedrijf. Het aantal evenementen groeide sindsdien van vier naar vijftig. De NN Marathon Rotterdam, ooit begonnen met 265 deelnemers, telt inmiddels bijna 50.000 inschrijvingen. Ook de NN CPC Loop Den Haag is steeds meer tot bloei gekomen.

De door de coronapandemie naar komend najaar uitgestelde jubileumaflevering is de 35ste NN Marathon Rotterdam waarbij Kadiks als organisator is betrokken. Op zichzelf een unieke prestatie in de grillige sportwereld.

Kadiks over zijn besluit
Na al die jaren in een intensieve uitvoerende rol was ik er bovendien aan toe om voor mijn privéleven meer tijd vrij te maken. Ik ben niet iemand die koste wat kost vasthoudt aan zijn positie op het pluche. Als je van iets houdt, moet je het ook een keer durven loslaten. Het is goed als een ander het stokje overneemt. Het eerst wat hij als adviseur gaat doen is een nieuwe opvolger voor zijn rol bij de Rotterdam marathon te zoeken. Dit zal ruimt voor de 24e oktober bekend zijn aldus Kadiks

Bob Verbeeck, de Belgische oprichter, eigenaar en CEO van de Golazo Groep: ,, Wij begrijpen en respecteren het besluit van Mario om zich na zo vele jaren terug te trekken uit zijn uitvoerende rol. Hij is één van de grondleggers van het succes en groei van Golazo Nederland en daar wil ik hem uitdrukkelijk voor bedanken. We zijn ook erg blij dat we de samenwerking met Mario kunnen voortzetten en dat hij zijn waardevolle expertise in dienst stelt van de verdere de ontplooiing van ons bedrijf.”Kadiks heeft van Golazo een belangrijke stem gekregen in de keuze van zijn opvolger. Op korte termijn volgt daarover nadere informatie.

(Einde persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *