< terug

Marko Koers: Op tijd stoppen was een hele goede keuze

20 september 2019 (0 reacties)

Wie alles uit zijn of haar sportcarrière wil halen, moet kiezen. Soms vallen die keuzes goed uit, andere beslissingen helpen je niet – ook al lijken ze zo voor de hand te liggen. In een reeks interviews met oud-toppers vragen we hen om te vertellen over hún keuzes, omdat de talenten van nu daar wellicht hun voordeel mee kunnen doen. Dit keer: Marko Koers.

“Amerika heeft mij op vele facetten geholpen”
‘De belangrijkste keuze die voor mij goed heeft uitgepakt is de beslissing om in de VS te gaan studeren en trainen’, zegt Koers. ‘Dat geldt niet voor iedere atleet die naar een Amerikaanse universiteit gaat, want er wordt daar heel hard getraind en je komt in een onbekende omgeving. Maar ik kon me er mentaal wapenen en daar heb ik nog altijd profijt van. Bovendien ging mijn p.r. op de 800m in het eerste jaar al van 1.48 naar 1.45 en liep ik in het tweede jaar 3.38 op de 1500m.’

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *