< terug

Martina Churandy gepasseerd voor WK, bondscoach wil ‘rekening houden met de toekomst’

28 juni 2022 (0 reacties)

Sprinter Churandy Martina zal volgende maand geen deel uitmaken van de estafetteploeg op de 4×100 meter bij het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. De 37-jarige sprinter, Nederlands recordhouder op de 100 meter, is door de technische staf gepasseerd voor de afstand.

“Natuurlijk heeft Churandy de meeste ervaring met het lopen van estafettes, maar bij de selectie spelen meer factoren mee”, aldus bondscoach Laurent Meuwly. Churandy stelde bij het afgelopen NK in Apeldoorn teleur met een achtste plaats in de finales 100 mtr

Lees hier verder

Estafetteploegen WK Atletiek in Oregon bekend
Het Nederlandse team voor de Wereld Kampioenschappen Atletiek in Oregon maken we in twee delen bekend. Dit in verband met de publicatie van de World Ranking, die nog leden aan het team toe kan voegen, en woensdag 29 juni wordt gepubliceerd.

Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de samenstelling van de estafetteteams bekend gemaakt voor de 4×100 meter vrouwen en mannen, de 4×400 meter vrouwen en mannen en de 4×400 meter mixed estafette.De Wereld Kampioenschappen Atletiek in Oregon starten op vrijdag 15 juli en duren tot en met zondag 24 juli, met als slotstuk de 4×400 meter estafettes.

Hayward Field, gelegen op het universiteitsterrein van Oregon University, is waar het atletiekspektakel losbarst voor zo’n 2000 atleten uit 200 landen. De Wereld Kampioenschappen Atletiek komen voor het eerst naar Amerika en dit evenement belooft een unieke ervaring te worden voor atleten, toeschouwers, vrijwilligers en mediavertegenwoordigers.

Mannen._vrouwenestafette
Mannen_vrouwen_estafetteIn de selectie mist een aantal bekende namen omdat zij momenteel niet volledig fit zijn of omdat zij hun pijlen richten op de Europese Kampioenschappen welke later dit jaar worden gehouden in München.

De laatste voorbereidingen van de estafetteteams en een groot deel van het totale team zullen in Irvine, Amerika plaatsvinden waarna de ploeg op 12 juli doorreist naar Eugene, Oregon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *