< terug

Maureen Koster over het plezier verliezen en weer hervinden (audio)

8 juni 2022 (0 reacties)

Maureen Koster werd dit jaar al nationaal kampioen op de halve marathon en kwalificeerde zich op de 5000 meter voor de EK en WK door na zes jaar haar persoonlijk record te verbeteren. Ze is helemaal terug. En dat terwijl ze vorig jaar dacht aan stoppen met topsport en zo’n drie maanden totaal niet aan hardlopen deed. Ze was het plezier al langer kwijtgeraakt.

Nu reflecteert de 29-jarige atlete op de periode dat ze niet liep (,,heerlijk”), op de redenen waarom ze een poos klaar was met atletiek (,,niet door het hardlopen, maar door de situatie. Ik heb mensen om mij heen nodig”), op de opofferingen (,,ik ben nog nooit naar een festival geweest”), op de verschillen in trainingsmethoden (,,ik heb nog nooit zoveel lactaat geprikt als nu”) en op de toekomst, die plots weer rooskleurig oogt (,,ik denk dat ik nog beter kan worden dan ooit. Maureen Koster vond in Grete Koens en haar trainingsgroep de juiste ambiance om het hardlopen weer fijn te vinden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.