< terug

Maya Kingma van start in Sprinttriathlon van Deventer

6 mei 2023 (0 reacties)

De sprinttriathlon in Deventer heeft  zondag 7 mei met Maya Kingma een gerenommeerde naam op de startlijst staan. Kingma behoort al een aantal jaren tot de absolute wereldtop. Ze won de World Triathlon series Olympische afstand in Leeds in 2021. Ook nam ze deel aan de Olympische spelen van Tokyo 2021. Daar werd ze elfde.

Kingma kreeg landelijke bekendheid toen ze als klokkenluidster misstanden bij de Nederlandse triathlonbond naar buiten bracht. Het noopte de Triathlonbond ertoe om een onderzoek in te laten stellen  Het leverde een vernietigend rapport op voor de bond.  Kingma was zelf een van de slachtoffers binnen het topsportprogramma van de NTB. De bond bood uiteindelijk excuses aan.
Morgen om 1 uur staat zij als de nummer acht van de wereldelite vrouwen aan de start van de sprint triathlon in Deventer. Hiermee begint zij haar voorbereiding op het wedstrijdseizoen 2023. Volgende week strijdt ze met de wereldelite in de worldseries in Tokio. Een mooie naam op de startlijst in Deventer.Kingma is onlangs verhuisd  naar Deventer en ziet deze wedstrijd als een mooie warmup voor Tokio.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd