< terug

Meer dan 16.000 hardlopers trotseren stormachtige jubileumeditie Zandvoort Circuit Run (alle uitslagen)

24 maart 2024 (2 reacties)

Winnaar Edwin Sjerps

De 16.000 hardlopers die vandaag naar Zandvoort kwamen voor de 15e jubileumeditie van de Zandvoort Circuit Run, kregen met allesbehalve lenteachtig weer te maken. Het populaire hardloopevenement in en om de badplaats, dat normaal bekend staat als voorjaarsklassieker, vond dit jaar plaats onder stormachtige omstandigheden. De stevige westenwind zorgde bovenop het afwisselende parcours over diverse ondergronden voor een extra uitdaging. De wedstrijd over 12 km werd bij de mannen gewonnen door Edwin Sjerps in 38.12. Maureen Koster werd als eerste vrouw afgevlagd in een tijd van 41.36.

Om 10.00 uur sprongen de lichten op groen voor de 15e editie van de Zandvoort Circuit Run. De Circuit Run Specials mochten als eerste het heilige asfalt van Circuit Zandvoort warm maken. Daarna kwamen de jonge hardlooptalenten in actie bij de Picnic Kids Circuit Run over 900 meter en 2.600 meter.
Om 10.50 uur was het circuit voor de deelnemers van de 4 km (One Lap). Ruim 4.000 deelnemers genoten van het spectaculaire circuit.

Maureen Koster wint voor de derde keer de Zandvoort Circuit Run

Maureen Koster wint voor de derde keer
Om 11.45 uur werd het startsein voor de wedstrijd 12 km gegeven door de wethouder Sport van Zandvoort, Lars Carree. Een kopgroep met onder andere Richard Douma, Remyo Tielsema, Edwin Sjerps en Sander Vercauteren lopen de gehele wedstrijd op kop. Edwin Sjerps wordt afgevlagd in een tijd van 38.12. Gevolgd door Sander Vercauteren in 38.14 en Remyo Tielsema als derde in 38.18. Bij de vrouwen won Maureen Koster voor de derde keer in Zandvoort in 41.36. Om 13.00 uur ging de laatste groep van start op de 10 Engelse Mijl, bijna 5.000 lopers trotseerden het circuit, het strand, de duinen en het dorp voor zij werden onthaald voor de eretribune. Sportorganisatie Le Champion wilde dit jaar groots uitpakken om de jubileumeditie te vieren op Paddock 2. Door het koude onstuimige weer bleef het échte feestje op het festivalplein uit. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie.

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

  • Bert
    3 Op 24
    Richard Douma stapte niet uit!?
  • Admin
    3 Op 24
    dank je Bert voor jouw info. we zagen zijn naam niet in de uitslagen staan. Gaan we informeren.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *