< terug

Metarun Asics beste en nieuwste lange afstand hardloopschoen

Drie jaar geleden startten de wetenschappers van het Asics Institue of Sport Science een missie met een duidelijk doel: de beste hardloopschoenen voor lange afstanden ooit ontwikkelen. Het resultaat is de MetaRun. Deze schoen is ontwikkeld met vijf nieuwe technologieën die alle vier hardloopkenmerken voor lange afstanden dienen. De limited edition schoen is wereldwijd beperkt tot 60.000 paar. Lees over de bijzondere ontwikkeling van deze hardloopschoen van de toekomst.

13 november 2015 (0 reacties)

Donderdag 12 november 2015 — Drie jaar geleden startten de wetenschappers van het ASICS Institue of Sport Science een missie met een duidelijk doel: de beste hardloopschoenen voor lange afstanden ooit ontwikkelen. Het resultaat is de MetaRun. Deze schoen is ontwikkeld met vijf nieuwe technologieën die alle vier hardloopkenmerken voor lange afstanden dienen. De limited edition schoen is wereldwijd beperkt tot 60.000 paar. Lees over de bijzondere ontwikkeling van deze hardloopschoen van de toekomst.

 

De uitdaging: schoen zonder beperkingen of compromissen
In 2013 kreeg Dr. Tsuyoshi Nishiwaki (Executive Officer en Head of Research van het ASICS Institute of Sport Science) een uitdaging voorgeschoteld: ontwikkel ASICS' beste hardloopschoenen voor lange afstanden ooit. Zonder beperkingen of compromissen. Als enige voorwaarde gold dat de MetaRun tot betere prestaties van hardlopers moest leiden dan de huidige ASICS schoenen. En dat op alle vier de hardloopkenmerken voor lange afstanden: lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping. Voorheen zou de maximalisatie van het ene kenmerk ten koste gaan van het andere. Bij de MetaRun niet: hiervoor werden vijf nieuwe technologieën ontwikkeld.
 

Vijf baanbrekende technologieën
De schoen is voorzien van vijf technologieën die zich aan elke individuele hardloper aanpassen. Hiermee zijn de ASICS wetenschappers verder gegaan dan ooit tevoren. Om zo de vier duurloopfuncties tot het beste niveau te tillen.
 

Lichtgewicht FlyteFoam
Voor de MetaRun is een nieuwe én de lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. De zool is circa 55% lichter dan de standaard binnen de industrie en verlaagt het gewicht met 20 gram. Tegelijkertijd verbeteren de biologische vezels de demping, duurzaamheid en vering.

 
Stabiliteit door koolstof
Het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss zorgt voor vooruitstrevende stabiliteit. Bijzonder aan deze nieuwe techniek is dat deze is versterkt met koolstof. De AdaptTruss past zich continu aan en werkt naadloos samen met de aflopende DUOMAX constructie. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet. Bij het hardlopen zorgt dit voor minder druk en een vloeiende overgang.

 
DUOMAX
De DUOMAX middenzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Hierdoor werkt deze effectief samen met het stabiliteitssysteem AdaptTruss.

 

Pasvorm: Jacquard Mesh upper
De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. Tel hier de MetaClutch omhulling, het hielstuk uit één deel en de memory foam bij op, en je krijgt een betere statische pasvorm (44% lateraal en 26% mediaal) én dynamische pasvorm (12% lateraal en 15% mediaal). Zowel als je stilstaat als wanneer je in beweging bent. De unieke combinatie van open en gesloten patronen in het bovenwerk optimaliseren de luchtdoorlatendheid. Tot slot reduceert het nieuwe materiaal het gewicht van de schoen ook nog eens.
 
Demping
De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbeteren de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat lopers van de eerste tot de laatste stap genieten van een ongekende loopcyclus.
 

‘Een nieuwe maatstaf voor hardloopschoenen’
"Als marktleider op het gebied van prestatiegericht hardlopen moet ASICS altijd voorop blijven lopen. We hebben ons team experts aan het ASICS Institute of Sport Science uitgedaagd om een schoen te ontwikkelen die de huidige designgrenzen overstijgt en ons toekomstige succes verzekert. MetaRun is onze meest technologisch geavanceerde schoen ooit en vormt een enorme doorbraak voor ASICS. Ik ben er ontzettend trots op dat ons team de lat hoger heeft gelegd dan ooit tevoren om een nieuwe maatstaf te stellen voor hardloopschoenen voor lange afstanden.” (Motoi Oyama, President en CEO van ASICS Corporation)
 

Met slechts 60.000 paar wereldwijd verkrijgbaar geeft deze limited edition hardlopers een exclusieve mogelijkheid om de gloednieuwe technologieën voor schoenen van ASICS te ervaren. MetaRun is vanaf 18 november wereldwijd verkrijgbaar tegen een aanbevolen verkoopprijs van 250 €. 

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *