< terug

Michel Butter maakt comeback en wil alsnog Olympische spelen halen (video)

23 maart 2021 (0 reacties)

Michel Butter gaat toch voor de Olympische limiet tijdens NN Mission Marathon in Hamburg

Marathonloper Michel Butter heeft besloten om toch een poging te wagen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo. Butter zette afgelopen september een punt achter zijn loopbaan, maar het begon toch weer te kriebelen. Hij sluit zich hiervoor aan als ambassadeur bij het NN Running Team en hoopt zich op 11 april tijdens de NN Mission Marathon in Hamburg te kwalificeren.

Butter bleef hardlopen en combineerde dat met fanatiek fietsen. Trainingen gingen verrassend goed en dus besloot de atleet om er nog één keer vol voor te gaan: ‘Ik ga het doen, ik ga nog één keer alles geven om de Olympische Spelen te halen’, aldus de Castricummer. 

Naast Michel Butter gaan ook Benjamin de Haan, Björn Koreman, Mohamed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Jill Holterman en Bo Ummels op jacht naar een Olympisch ticket op 11 april. Nederlandse recordhouder en NN Running Team-atleet Abdi Nageeye is automatisch geplaatst voor de Spelen, waar drie Nederlanders aan de start verschijnen. NN Mission Marathon wordt op een volledig afgesloten parcours in het centrum van Hamburg gelopen. De atleten leggen viermaal een ronde van zo’n 10.5 kilometer af.

Michel Butter heeft een imposante carrière achter de rug. De Noord-Hollandse atleet werd meerdere malen Nederlands Kampioen op de weg, de baan en de cross. In 2011 maakte hij zijn debuut op de marathon in Utrecht. Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij in 2017, na een prachtige strijd eindigde hij als zesde tijdens de Marathon van New York.

Butter finishte in totaal op elf marathons, zijn beste tijd liep hij in 2012 tijdens de Marathon van Amsterdam. Met een tijd van 2:09:58 min doorbrak hij die dag de magische grens van twee uur en tien minuten. Butter kijkt er naar uit nog één keer alles uit zichzelf te halen: “Ik heb heel veel plezier in de wijze waarop ik nu mijn sport benader. Ik heb goed getraind en ben er klaar voor. Ik kijk ernaar uit om te strijden met de andere Nederlanders voor de Olympische tickets”, zegt Butter.

NN Mission Marathon Hamburg is bedoeld om Europese atleten de kans te geven de Olympische limiet voor Tokio te lopen. Met de tagline “The fastest way to Tokyo” wil de organisatie duidelijk maken dat deze race het ultieme moment is voor plaatsing voor of voorbereiding op de Olympische Spelen later dit jaar. In totaal nemen zo’n honderd elite atleten deel aan het evenement. De Olympische Marathon vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 augustus (dames) en zondag 8 augustus (heren) in het Japanse Sapporo.

Bekijk hier de video


Butter wordt nu ondersteund door het NN runningteam en heeft daarbij de mogelijkheid gebruik te maken van de nieuwste Nike carbonplaatschoenen. Onmisbaar om een kans te maken op een snelle tijd in de marathon. Schoenen waar Butter in het verleden vanwege zijn toenmalige schoensponsor nooit gebruik van kon maken.

Michel Butter

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *