< terug

Michel Butter stelt teleur in New York marathon.

3 november 2019 (1 reactie)

Michel Butter finishte vandaag in de New York marathon met een tijd van 2.25.06.Een teleurstellende tijd die niet past bij de marathonloper van TDR.Butter had de marathon van New York uitgekozen om te voldoen aan de Olympische eis. Een plaats bij de eerste tien in het eindklassement of een tijd lopen van 2.11.30.

Beide opties verdwenen snel uit beeld toen de TDR atleet na ruim 21 km uit de kopgroep moest lossen. Het begintempo bleek teveel gevraagd voor de marathonloper. Het verval in de tweede helft was enorm. Zijn coach Hartensveld wist voor de wedstrijd nog mee te delen dat Butter in een goede vorm stak. Michel Butter heeft nu net als Khalid Choukoud nog een kans om zich te kwalificeren voor Tokio. Een voorjaarsmarathon is de meest waarschijnlijke optie. Geen ideaal scenario met de Olympische marathon in Sapporo begin augustus.Bij het welslagen van de limietpoging zou dat betekenen dat er drie marathons binnen een jaar worden gelopen.

Keuzes
De keuzes van zowel Butter als Choukoud roepen vraagtekens op.Waarom is er niet gekozen voor het snelle parcours van de marathon van Berlijn.  Een tijd van 2.11.30 mag voor zowel Choukoud als Butter geen probleem zijn. Dan lag Berlijn meer voor de hand dan Eindhoven of New York. Abdi Nageeye is tot nu toe de enige Nederlandse atleet die zich al lange tijd heeft verzekerd van deelname aan de Olympische marathon in Tokio

Reacties

  • Jan Roose
    11 Op 04
    De zoveelste mislukte poging van een Nederlandse marathonloper v/m om de limiet te halen voor een belangrijk atletiektoernooi. Misschien toch eens iets minder trainingsstages plannen en eens iets meer wedstrijden volle bak lopen. Al was het alleen maar om te controleren of de beoogde doelen nog realistisch zijn. Met recent 1.05 uur over de halve marathon en 49 minuten over de 10 mijl is 2.15 uur een realistische tijd, dus meegaan met de kopgroep is dan bij voorbaat vragen om instorten. Veel Nederlandse marathonlopers teren jaren op één uitschieter, die ze daarna nooit meer kunnen herhalen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *