< terug

Midwinterloop den Ham gered

21 januari 2014 (0 reacties)

Snel handelen voorkomt einde van unieke halve marathon

Door Herman Weening

De bekende Midwinterloop in het Overijsselse Den Ham is gered dankzij de inzet van het gloednieuwe evenementenbureau van voormalig triatleet Andre Boshoeve -AB Sports & Adventures. De Midwinterloop vindt traditioneel plaats op oudejaarsdag.

Mooie wedstrijd
Het evenement werd volgens Andre Boshoeve al 27 jaar georganiseerd door de VV den Ham. “De laatste jaren werd de animo steeds minder”, volgens de sportieve ondernemer uit Vriezenveen. “We hebben de organisatie overgenomen en in een korte tijd nog heel veel werk moeten verrichten”.Tween maand geleden werden we benaderd en moesten vervolgens de hele sponsoring nog organiseren. We zijn eraan begonnen in de wetenschap dat anders een mooie wedstrijd verloren dreigde te gaan”. De wedstrijd kende in een grijs verleden goede winnaars zoals in 1986 Gerrit Voortman .In 1989 won de voormalig profwielrenner en triatleet Peter Zijerveld de wedstrijd. Bij de dames was de al gestopte marathonatlete Elisabeth Freriksen zelf drie keer winnares.

Prachtige route
“De traditionele halve marathon maakt weer onderdeel uit van het wedstrijdprogramma alleen nu met de juiste afstand en met een heel andere route”, aldus Boshoeve. “We hebben een route gekozen die de deelnemers door de prachtige omgeving van het bosrijke Den Ham voert”. Via de prachtige natuur van het Eerder Achterbroek gaat de halve marathon met een lange lus door het natuurgebied met de welluidende naam Sahara. Waarna over verharde wegen en fietspaden de terugweg wordt aanvaard met daarin een gedeelte van de Regge Vallei. “Geen rondenparcours maar een grote ronde. Iets wat veel atleten waarderen”, aldus Boshoeve. Gelijktijdig met de halve marathon start ook een wedstrijd over 5 en 10 km.

Programma
Al deze afstanden hebben dezelfde starttijd, namelijk 13:00 uur. Er is een aantrekkelijke prijzenpot voor verschillende categorieën, namelijk mannen, mannen 40, mannen 50 en dames. Start en finish zijn op de Sportpark De Rohorst in Den Ham. Bekijk hier de route

Meer informatie op de website van de organisatie

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *