< terug

Midwintermarathon afgelast

11 december 2020 (0 reacties)

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Midwinter Marathon gebeurd! Maar COVID-19 zet ook een streep door de 48ste editie van de Midwinter Marathon. De organisatie van de Midwintermarathon laat in een persbericht weten dat de organisatie van de klassieker in Apeldoorn niet mogelijk.Een van de oudste hardloopklassiekers in Nederland wordt nu in 2022 georganiseerd

We hebben gewacht, gehoopt en plannen uitgewerkt, maar het is duidelijk dat een grootschalig evenement als de Midwinter Marathon niet gehouden kan worden. De persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft duidelijk gemaakt dat er voorlopig geen versoepelingen te verwachten zijn. Sterker nog, de kans op scherpere maatregelen liggen eerder voor de hand.
Als we naar de dagelijkse cijfers van het RIVM kijken, de zorg die er is voor meer besmettingen rond Kerst en Oud en Nieuw, dan verwachten wij dat het nog vele maanden duurt voordat publieksevenementen weer mogelijk zijn. En het is aannemelijk dat er eerst op grote schaal gevaccineerd moet worden voordat daar weer sprake van kan zijn.

Als bestuur hebben wij donderdagavond besloten om niet verder te gaan met de voorbereidingen van de 48ste editie. Ook hebben we besloten om geen alternatieve datum te prikken in 2021. We zijn een vrijwilligersorganisatie en twee evenementen binnen een tijdsbestek van een halfjaar en de druk op de loopkalender in september – oktober, maakt dat we hiertoe ook besloten hebben. Het is vervelend maar we kunnen helaas niet anders besluiten. Het eerste weekend van februari zal vreemd zijn zonder Midwinter Marathon. Geen lopers, geen publiek, geen vlaggen, geen speaker, geen DJ, niets van dat alles. Vreemd de Midwinter Marathon die altijd doorgaat…… regen, sneeuw, kou: het is nooit een probleem geweest. COVID-19 nu wel.

Vanzelfsprekend hopen wij u te zien tijdens de editie 2022!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *