< terug

Mike Foppen kijkt terug op 2019

1 januari 2020 (0 reacties)

OOSTENRIJK – Op dit moment zit ik 5 uur lang in de trein van Oostenrijk naar Frankfurt Airport, vanuit daar zal ik dan doorreizen naar Zuid-Afrika. Het perfecte moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Mike Foppen kijkt terug op een bijzonder 2019

Het was duidelijk het jaar waarin ik een grote stap in de goede richting heb gezet. Het gekke is dat je het zelf niet echt doorhebt als je er middenin zit, maar nu ik terugkijk besef ik pas hoe succesvol mijn afgelopen jaar was. Het begon al in februari, toen ik me voor het eerst kwalificeerde voor een EK bij de senioren (EK indoor Glasgow). Toch willen atleten altijd meer, en al snel kwam de focus op het WK te liggen. Na een mislukte medaille-poging op de Universiade (Napels), kwam ik in mijn eerste poging erg in de buurt bij de limiet voor het WK. In andere pogingen is het helaas ook niet meer gelukt, maar de voorwaartse stap en switch naar de 5000m waren voor mij belangrijker. Opeens begon ook de Olympische droom te leven, het rankingssysteem werd steeds duidelijker en ik zie kansen. Na een korte break in september ben ik me gaan focussen op het EK cross. Na een perfecte stage in Zuid Afrika won ik de Warandeloop, en stelde ik mijn doelstelling bij voor het EK cross, ik wilde heel erg graag top 10 lopen. Helaas lopen dingen soms net wat anders, het werd een teleurstellende 33e plek. Die nederlaag zat nog vrij vers toen ik gisteren van start ging bij de 49e Silvesterlauf te Peuerbach. Er zat enige angst van binnen dat de Warandeloop een uitschieter was en mijn niveau helemaal niet zo hoog is als gedacht. Echter, gisteren kreeg ik nogmaals de bevestiging dat het wel goed zit. Ik legde de 6.8km af in 19.01min, gemiddeld 2.47/km, een snelheid die ik nog nooit heb gelopen op zo’n afstand. Ik kijk enorm uit naar mijn volgende races, maar eerst zal ik voor 4 weken op trainingsstage gaan naar Zuid Afrika. Daarna zal ik aan de start staan van een aantal indoorraces. 2020 wordt een heel erg spannend jaar, mijn eerste echte jaar als professioneel atleet.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *