< terug

Mike Foppen over de winst in de Warandeloop

24 november 2019 (0 reacties)

TILBURG – Vandaag stond voor mij de Warandeloop in Tilburg op het programma, het kwalificatie moment voor het EK cross (8 december Lissabon). Na een zeer geslaagde trainingsstage in Dullstroom (Zuid-Afrika) waren de verwachtingen hoog. Eigenlijk had ik niet echt een race-plan, ik vind het altijd fijner om de race aan te voelen. Je kunt toch niks voorspellen.

Nadat Stan Niesten er hard invloog besloot ik samen met hem de race hard te maken. De eerste 4000m bleef ik me met de kop bemoeien om het tempo hoog te houden, dat koste eigenlijk weinig moeite. Na 5000m besloot ik me wat meer te verstoppen in de kopgroep, om te wachten op de laatste ronde. Het tempo werd echter constant verhoogd wat we uiteindelijk na 8500m toe leidde dat ik de kop een klein beetje moest laten gaan. Gelukkig kon ik me herpakken nét voor het laatste bochtige stuk, en tot mijn verbazing kwam ik los bij de andere jongens. Voor mij een mooie bevestiging dat ik de juiste keuzes aan het maken ben, tot aan de Olympische spelen van Tokio als prof leven. Ik kijk uit naar het EK cross over 2 weken (ervan uitgaande dat ik de Atletiekunie heb overtuigd). Allemaal kleine stapjes richting de zomer. Ik zoek nog steeds mensen die zich willen aansluiten bij Team Foppen, dat kan op meerdere manieren. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *