< terug

Mike Foppen wil weer onbevangen trainen

9 maart 2021 (2 reacties)

Mike Foppen wil de komende periode gebruiken om weer te trainen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nu even geen wedstrijden moet lopen vertelde hij in de podcast The Pacer. Foppen kende een teleurstellend  EK indoor hij wist zich niet voor de finale 3000 mtr plaatsen.

Ik had toen ik de serie indeling zag niet echt het gevoel dat het wel goed zou komen. Die onzekerheid kende ik vorig jaar helemaal niet. Mijn potentieel kan ik op dit moment niet echt honderd procent gebruiken. Dat is waarschijnlijk het gevolg van teveel wedstrijden. Een week eerder mislukte een Olympische limietpoging voor de 5000 mtr in Frankrijk. Het is weer tijd dat ik onbevangen ga trainen en niet zoveel op tijden moet letten. Ik moet ook niet in de oude valkuil stappen dat ik teveel wedstrijden wil lopen. Dat werkt niet goed voor mij. Achteraf bekeken had ik misschien niet het NK indoor moeten lopen. Ik denk eraan dat ik in juni wellicht een aantal Diamond League wedstrijden ga lopen. Foppen moet de Olympische limiet 13.13 nog lopen. Vorig jaar liep hij al sneller maar dat was niet in de Olympische kwalificatieperiode. Hij wil zijn trainingen de komende periode weer op hoogte doen. Dat kan in Afrika maar ook Europa (Font Romeu) zijn. Vanuit daar ga ik in mei weer racen

Reacties

  • Sjors
    3 Op 09
    Kenia ligt in Afrika !!!
  • Admin
    3 Op 09
    Dank je Sjors. Hebben we hersteld.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *