< terug

Mina Guli rent tijdens de City-Pier-City Loop 100ste marathon in een jaar om aandacht te vragen voor mondiale watercrisis

20 september 2022 (0 reacties)

Mina Guli rent tijdens de City-Pier-City Loop 100ste marathon in een jaar om aandacht te vragen voor mondiale watercrisis. Guli rent 200 marathons in één jaar om wereldwijd aandacht te vragen voor uitdagingen op het gebied van water

De City-Pier-City Loop die komende zondag in Den Haag plaatsvindt, kent dit jaar een bijzondere deelnemer. Ultramarathonloper, ceo van de Thirst Foundation en campagnevoerder Mina Guli loopt tijdens het sportevenement haar 100ste marathon van dit jaar. Daarmee is Guli na zondag over de helft van de uitdaging die ze afgelopen Wereldwaterdag, 22 maart, in haar thuisland Australië begon. In aanloop naar de VN 2023 Water Conferentie die in maart volgend jaar in New York wordt gehouden, loopt ze 200 marathons over de hele wereld om aandacht te vragen voor de mondiale watercrisis.

Guli2

Waterschaarste en droogte zijn allang niet meer uitdagingen die alleen de heetste plekken op aarde raken, zo hebben we de afgelopen zomermaanden kunnen zien. Begin augustus werd er na aanhoudende droogte ook in Nederland een officieel watertekort afgekondigd. Vorig jaar werd Limburg nog geteisterd door overstromingen. Mina Guli, de Australische campagnevoerder, ultramarathonloper en ceo van de Thirst Foundation, komt woensdag aan in ons land om met haar Run Blue-campagne aandacht voor deze waterproblematiek te vragen. In Amsterdam en Den Haag rent Guli de 98ste, 99ste en 100ste van de in totaal 200 marathons die ze in aanloop naar de VN 2023 Water Conferentie van maart volgend jaar wil voltooien. Hiermee hoopt ze het thema water wereldwijd op de kaart te zetten en bedrijven, overheden én het algemene publiek te inspireren om tot actie over te gaan.

Haar 100ste marathon van dit jaar loopt Guli komende zondag tijdens de City-Pier-City Loop in Den Haag. “Dat ik mijn 100ste marathon hier in Nederland loop is om verschillende redenen belangrijk”, zegt Guli. “Omdat Nederland medeorganisator is van de VN 2023 Water Conferentie én omdat het al eeuwenlang een wereldleider is op het gebied van water. Dat leiderschap is cruciaal om het wereldwijde momentum richting de conferentie verder aan te wakkeren en ervoor te zorgen dat we meer doen dan alleen maar mooie toespraken houden. Er zijn concrete toezeggingen voor actie nodig om de mondiale watercrisis het hoofd te bieden.”

Als Guli op zaterdag 24 september in Amsterdam haar 99ste marathon van dit jaar rent, is het publiek welkom om in de ochtend een stuk met haar mee te doen. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: joinrunblue@thirstfoundation.org.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd