< terug

Mo Farah beschuldigd van nog een handgemeen

26 april 2019 (0 reacties)

De ruzie tussen Mo Farah en Haile Gebrselassie lijkt nog een behoorlijk vervolg te krijgen dit meldt vandaag AP.Mo Farah wordt nu ervan beschuldigd deel te hebben genomen aan twee afzonderlijke fysieke onenigheden in een hotel in Ethiopië.Donderdag was er nog een sprake van een zogenaamd handgemeen tussen Farah en een atleet in het hotel van Gebrselassie. Op een tweede dag van tegenstrijdige beschuldigingen uit de twee kampen, wordt Farah beschuldigd van het vechten met andere atleten in de sportschool van het hotel tijdens zijn bezoek dit jaar en ook het aanvallen van een sportschoolinstructeur.

Het hotel is eigendom van Gebrselassie en de ruzie tussen de twee begon toen Farah woensdag aankondigde dat hij was beroofd terwijl hij daar vorige maand verbleef en zei dat hij “teleurgesteld was in Haile” omdat het personeel geen verantwoordelijkheid voor het incident op zich nam.

Een van de atleten die betrokken was bij de vermeende ruzie dit jaar in de sportschool, Sisay Tsegaye, vertelde The Associated Press donderdag dat hij door Farah werd geslagen nadat de populaire Britse langeafstandsloper anderen beschuldigde van het kopiëren van zijn trainingsschema’s

“Mo sloeg me van achteren in mijn nek”, zei Sisay, eraan toevoegend dat het incident “niet zo ernstig” was. Sisay betwistte echter de beweringen van Gebrselassie dat Farah zijn vrouw ook had aangevallen door haar te schoppen en te slaan. Hij voegde eraan toe dat hij het met Farah had opgelost.

Farah’s vertegenwoordigers bevestigden dat er eerder dit jaar een incident op de sportschool was “maar het was absoluut niet dat Mo daarvan de veroorzaker was.” Ze zeiden dat Farah het slachtoffer was van “bedreigend gedrag” door anderen en meldde het aan de politie.

“Hij (Farah) diende een klacht bij het hoogste niveau binnen de politie,” zeiden vertegenwoordigers van Farah in een verklaring. “De betrokken personen werden gewaarschuwd dat elk verder dreigend gedrag ten opzichte van Mo zou resulteren in politieoptreden.”

Chala Diriba, een sportschoolinstructeur die in het Yaya Village hotel werkt, vertelde de AP ook dat Farah hem bij zijn nek greep tijdens een ruzie.Farah’s vertegenwoordigers weigerden commentaar te geven op het tweede vermeende incident.

De beschuldigingen doken op nadat Farah – een dubbel-olympisch kampioen in zowel de 5000 als 10.000 meter – ervoor koos om zijn grieven te aan het adres van Gebrselassie te uiten tijdens een persconferentie op woensdag voorafgaand aan de London Marathon van dit weekend.

In een ongevraagde mededeling zei Farah dat geld, twee mobiele telefoons en een waardevolle horloge die zijn vrouw hem had gegeven, uit zijn kamer werden gestolen en “het hotel nooit verantwoordelijkheid nam of … niets deed om mijn spullen terug te krijgen.”

Farah’s opmerkingen veroorzaakten een fel antwoord van Gebrselassie, een tweevoudig Olympisch kampioen, die Farah beschuldigde van “schandelijk gedrag” tijdens een verblijf in zijn hotel. Gebrselassie zei dat Farah ook vertrok zonder een hotelrekening van $ 3000 te betalen.

Gebrselassie stuurde donderdag een sms naar het AP, waarvan hij beweert dat hij dit teksbericht sms van  Farah heeft ontvangen.Hierin waarschuwde Farah dat hij de persconferentie zou gaan gebruiken om de vermeende overval in het hotel bekend te maken.

Het SMS bericht luidde: “Weet dat ik niet verantwoordelijk ben voor wat ik zeg tijdens het persmoment in Londen en welke invloed het heeft op je persoonlijkheid en dat van je bedrijf. Groeten van een erg teleurgestelde vriend. Sir Mo.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *