< terug

Mo Farah neemt indrukwekkend afscheid met een vierde plaats. (Alle uitslagen)

10 september 2023 (0 reacties)

De Britse viervoudig Olympisch kampioen Mo Farah is als vierde geëindigd in de laatste race van zijn illustere carrière tijdens de Great North Run. Hij finishte drie minuten en 29 seconden achter Tamirat Tola uit Ethiopië, die won in 59 minuten en 58 seconden.

“Het is heel emotioneel. Er ging vandaag veel door mijn hoofd”, vertelde Farah aan BBC Sport.
“Het enige wat ik weet is hardlopen en dat is wat me al zoveel jaren gelukkig maakt. “Hardlopen is alles voor me. Hardlopen is wat me gered heeft.” Na de race rende Farah terug naar de finish om het publiek, waarvan velen met ‘One Mo Time’ spandoeken rondliepen, een high-five te geven. Farah werd de eerste Brit die de Olympische 5.000 m en 10.000 m dubbel won voor een vreugdevol thuispubliek in Londen 2012. Hij verdedigde zijn titels in Rio 2016 en was daarmee pas de tweede man (Bekele was de eerste) die dat deed.

Publiek bedanken
Farah, die ook zes wereldtitels en de Great North Run zes keer won, zei: “Ik heb geweldige herinneringen gehad. Het is echt belangrijk om hier mijn laatste wedstrijd te lopen en het publiek te bedanken.” Steve Cram, de Britse voormalige wereldkampioen 1500m die BBC-commentator is geworden, zei: “Bedankt voor de herinneringen. Bedankt voor de medailles. Bedankt voor alle spanning en drama.” Bashir Abdi uit België werd tweede bij de mannen, 1 minuut 22 seconden achter wereldkampioen marathon Tola, en Muktar Edris uit Ethiopië werd derde. Roy Hoornweg finishte als dertiende in 1.06.57.

Dames
Kenia’s Peres Jepchirchir, de olympisch kampioen op de marathon, won de vrouwenrace in 1:06:45. Landgenote Sharon Lokedi werd 58 seconden later tweede en de Britse Charlotte Purdue derde.
De Great North Run van Newcastle naar South Shields. is met zestigduizend deelnemers de grootste halve marathon ter wereld.

Klik hier voor de uitslagen van de mannen

Klik hier voor de uitslagen van de dames
Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *