< terug

Na de hitte in Dam tot Damloop moeten lopers nu rekening houden met uitdagend weer op Texel, storm

28 september 2019 (0 reacties)

Komende zondag 29 september wordt de 13e Texel Halve Marathon gelopen. Na 12 jaar waarin het weer de lopers en organisatie altijd goedgezind is geweest, zijn de voorspellingen voor de 13e editie uitdagend. Komend weekend wordt regen en vooral veel wind verwacht.

De organisatie heeft gemeend op voorhand een aantal extra maatregelen te moeten nemen en heeft het programma aangepast. Alle deelnemers worden per e-mail geïnformeerd. De laatste informatie zal beschikbaar zijn via de website van het evenement: www.texelhalvemarathon.nl .

Weersverwachting voor zondag: krachtige wind en regen

De weersvoorspellers verwachten voor zondagmiddag een krachtige tot harde wind en grote kans (80%+) kans op regen.  De KNMI typeert dit weer met: “paraplu’s met moeite vast te houden”. Alle onderdelen van de 13e editie van de Texel Halve Marathon, zoals de Kidsrun, de Halve Marathon, 10 kilometer en de 6 van Den Hoorn gaan door. Gezien het voorspelde weerbeeld worden ze gelopen onder ‘Texelse herfst omstandigheden’. Niet de zomerse omstandigheden zoals de deelnemers gewend zijn. De organisatie gaat de deelnemers informeren en oproepen zich goed en bewust voor te bereiden op deze uitdagende omstandigheden.

Extra maatregelen

De organisatie heeft aanvullende maatregelen genomen om de deelnemers extra te faciliteren en in te spelen op de gevolgen van de verwachtte wind en regen. Indien noodzakelijk heeft de organisatie additioneel vervoer beschikbaar om gestrande lopers langs het parcours op te halen. De extra ‘bezembussen’ zullen de deelnemers naar de finish brengen.Een aantal drinkposten worden verplaatst naar locaties waar deelnemers zoveel mogelijk uit de wind het drinken tot zich kunnen nemen.

Om geen onnodige inspanningen van lopers te vragen zal geen gebruik worden gemaakt van de geplande podium-finish. Deze hartverwarmende finish houden lopers tegoed bij een volgende editie als er wel toeschouwers te verwachten zijn. Op en rond het finishplein zullen extra tenten worden geplaatst om de lopers die zijn gefinisht op te vangen. Ondanks de extra capaciteit dient men rekening te houden dat deze nog altijd beperkt zal zijn.

De gratis bussen om deelnemers terug naar de veerhaven te brengen zullen eerder beschikbaar zijn. Vanaf 14:00 uur zullen de bussen vanaf busstation Elemert gaan rijden naar ’t Horntje.

Podium verplaatst naar Question Plaza

Het gehele podium programma met o.a. de prijsuitreiking en optreden is naar binnen verplaatst. Om 15:00 uur staat in Question Plaza de prijsuitreiking gepland. Aansluitend zal Kees Klaasen met zijn band Kees & Co het grootste hardloop evenement op Texel feestelijk af sluiten. In samenwerking met Texel kijken en luisteren en Radio Texel wordt het evenement, van voor de start tot na de finish, in beeld en geluid gestreamd via het internet. Naast een scherm op de Groeneplaats zullen de beelden ook binnen in Question Plaza te zien zijn.Toeschouwers en supporters op het eiland kunnen evenals de thuisblijvers ‘aan de vaste wal’ het evenement actief volgen op het internet en via radio Texel.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *