< terug

Nageeye vertrekt bij Gary Lough en deed de voorbereiding voor het WK zelfstandig (audio).

16 augustus 2023 (0 reacties) Nageeye vertrekt bij Gary Lough en deed de voorbereiding voor het WK zelfstandig (audio).

Met de WK atletiek voor de deur laat het onderwerp zich wel raden. De makers van de Pacer blikken vooruit op negen dagen topatletiek in Boedapest en bellen met twee marathonlopers: Abdi Nageeye (kansrijk op de WK) en Nienke Brinkman (afwezig, maar in voorbereiding op de Marathon Amsterdam).
Abdi Nageeye is niet tevreden met de trainingswijze van Gary Lough en besloot met hem te breken. Hij deed vooral de voorbereiding met zijn eigen programma. Ik ben nu mijn eigen coach aldus Nageeye


Het heeft tussen Lough en mij nooit echt geklikt aldus Nageeye. Dat werd in de voorbereiding voor Rotterdam wel duidelijk en daarna helemaal. Lange duurlopen waren wel goed maar er kwam teveel nadruk op snelheid en dat wilde ik aanpassen aldus Nageeye. In het begin werkte dit wel goed maar nu merk ik dat niet voor mij werkt. Ik wilde terug naar de lange duurlopen dat is mijn basis. Meer omvang maken. Hij trainde voor het WK in Kenia nu vooral volgens het programma van Patrick Sang (Global Sports) waar hij in het verleden ook mee trainde. Heb de voorbereiding voor het WK voornamelijk zelfstandig gedaan en daar ga ik mee door.

Brinkman zag het nut van een belletje in eerste instantie niet in. Ze had toch juist matig gepresteerd in Sierre Zinal? Maar een off day tijdens een loodzware trail van 31 kilometer door de bergen, dat vinden de makers de Pacer juist het terugblikken waard. Ze neemt ons mee in de beleving van misschien wel haar meest beroerde loop ooit. Wie de videobeelden op hardloopnieuws heeft gezien ziet een totaal uitgeputte Brinkman bij de finish. Vanuit Sankt Moritz, waar ze inmiddels op hoogtestage is, zoekt ze naar antwoorden en legt ze haar plannen voor de Marathon Amsterdam in oktober uit.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *