< terug

Naomi Sedney over hoe uniek dit indoorseizoen is: ‘Iedereen staat nu te trappelen’

24 februari 2021 (0 reacties)

Naomi Sedney doet volgende week voor het eerst in haar lange atletiekcarrière mee aan het EK indoor. Op de voor haar ongebruikelijke 60 meter nog wel. Wat zijn de verwachtingen van de 26-jarige Zoetermeerse voor haar toernooi in het Poolse Torun? En hoe bijzonder vindt ze een EK samen met haar zus Zoë? Een vooruitblik met de Ilion-atlete in vijf bedrijven.


Bijzondere afstand
Naomi Sedney: ,,De 60 meter loop ik minder in wedstrijdverband dan de 100 meter. Ik vond het altijd meer een onderdeel, om goed de winter door te komen. De 100 meter ligt mij ook beter. Ik heb meestal iets meer tijd nodig, om mijn topsnelheid te bereiken. Bij de 60 meter ben je heel erg van de start afhankelijk voor het bereiken van het maximale resultaat. Bij een sprintafstand gaan de laatste 40 meter mij beter af. Mijn pr van 7,22 seconden staat ook al drie jaar.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *