< terug

Neals Strik wint in Meppel 21e Oranje Parkloop

21 januari 2014 (0 reacties)

Baarnse atleet wil verloren tijd nog inhalen


Neals Strik finisht als derde in de Merenloop (Grouw)

Door Herman Weening

De Baarnse atleet Neals Strik kende een bijzondere succesvolle koniginnedag. In de ochtend won hij een wedstrijd in Lichtenvoorde.In de namiddag was Strik de winnaar van de Oranje Parkloop in Meppel.

Verloren tijd
Vader en zoon Strik zijn weer terug in het wedstrijdcircuit. Strik is na enkele jaren detentie vastbesloten de verloren tijd alsnog in te halen. “In de gevangenis heb ik wel wat kunnen trainen maar het is duidelijk dat de omstandigheden niet optimaal waren”, aldus de eufemistische woorden van Strik na afloop van de door hem gewonnen Oranje Parkloop. Over de afgelopen jaren willen vader en zoon Strik niet veel meer kwijt. “Vooruit kijken is veel belangrijker”, aldus vader Rob Strik. Op de vraag hoe ze ontvangen worden in het loperspeloton zijn beide vol lof. We hebben nog geen kwaad woord gehoord aldus Rob Strik. Strik sloot dit jaar bijna moeiteloos aan waar hij twee jaar geleden was geëindigd. In de Merenloop in het Friese Grouw werd Neals Strik dit jaar al derde achter Vroemen en Negerman. Het gaat steeds beter aldus Neals Strik. De trainingen doet hij tegenwoordig helemaal alleen. “Mijn vader gaat mee op de fiets.Ik wil echt nog proberen de top te halen. Met mijn 32 jaar moet dat nog mogelijk zijn”. Hij was in 2001 de beste Nederlander bij de Twintig van Alphen en was in 2003 de vierde Nederlander bij de Dam tot Damloop.

De wedstrijd
In de Oranje Parkloop stond er geen maat op de BAV atleet. De stijl van Neals Strik is nog altijd vlekkeloos. De concurrentie was eigenlijk vanaf ronde 1 kansloos. In de achtergrond probeerden vader en zoon Heerke en Stefan Postma er maar een tweestrijd van te maken. Strik won de wedstrijd in een acceptabele 27 minuten. Prima dag aldus begeleider en vader Rob Strik. “Vanmorgen won Neals in Lichtenvoorde en versloeg daar oudgediende Jos Sasse”.”Deze wedstrijden zijn nodig om volgend jaar er weer te staan in de grote wedstrijden”.Tweede werd Stefan Postma die netjes voorrang werd verleend door vader Heerke Postma. Beide Start78 atleten verschijnen steeds vaker gezamenlijk aan de start. De junior Stefan Postma dient zich nadrukkelijk aan als een talent voor de wegwedstrijden. Dit geldt al langere tijd voor Sanne Woertink. De atlete van HAC63 won met grote overmacht de wedstrijd bij de dames. En versloeg met groot verschil de favoriete Meppelse atlete Petra Hasper.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *