< terug

Nederland met 30 atleten naar de WK Atletiek in Doha

10 september 2019 (0 reacties)

Het Nederlandse team dat naar Doha, Qatar, afreist voor de Wereld Kampioenschappen Atletiek telt 30 atleten. Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de ploeg bekend gemaakt: 19 vrouwen en 11 mannen gaan strijden in oranje.


De Wereld Kampioenschappen Atletiek in Doha starten op vrijdag 27 september, met als eerste onderdeel voor Nederland het polsstokhoogspringen (vrouwen), en duren tot en met zondag 6 oktober, met als slotstuk de 4×100 meter estafettes.
Het Khalifa International Stadium is waar het atletiekspektakel losbarst voor zo’n 3500 atleten uit 205 landen. Met 30.000 toeschouwers, een ultramodern airconditioning systeem, 2000 mediavertegenwoordigers en live televisie uitzendingen in meer dan 200 landen belooft dit WK atletiek uniek te worden.

De laatste voorbereidingen van een groot deel van het team zullen in Belek, Turkije plaatsvinden. De duur atleten bereiden zich elders ‘op hoogte’ voor. 
Op de speciale eventwebsite houden we je op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse atleten in Doha en vind je andere belangrijke info over het toernooi. 

Mannen

Mannen
Vrouwen

Vrouwen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.