< terug

Nederlands Team neemt vijf medailles mee uit Glasgow

3 maart 2019 (0 reacties)

Zaterdagavond 2 maart ging het dak eraf van de Emirates Arena in Glasgow! Het Nederlands Team wist maar liefst vier medailles in drie kwartier tijd te veroveren. Drie bronzen en een zilveren plak waren de opbrengst van deze avond. Zondagavond voegde Nadine Visser daar een gouden aan toe.

Sprinttalent Joris Van Gool eindigde op de 60 meter als derde. Tony van Diepen veroverde met een Nederlands record (46,12) het brons op de 400 meter. Ook Dafne Schippers piekt op het juiste moment en pakte zilver in de finale 60 meter. Op de 400 meter weet Lisanne de Witte brons te bemachtigen in een nieuw persoonlijk record (52.34 sec.). Nadine Visser komt in haar finale 60 meter horden met grote overmacht in 7.87 over de finish, goed voor de gouden plak.
Technisch directeur Ad Roskam blikt terug: “we hebben een uitmuntend toernooi gedraaid waarbij voor elke finale en medaille is gestreden. En die strijdlust is beloond! Uiteraard was er ook een enkele tegenvaller maar die levert waardevolle informatie op voor het zomerseizoen. Het is een mooie tussenstop op weg naar het WK dit najaar in Doha.”

Nadine Visser pakt goud op 60 meter horden

Nadine Visser heeft op machtige wijze de Europese indoortitel op de 60 meter horden veroverd. In de finale was ze met 7,87 de snelste en liet met grote overmacht de Duitse Cindy Roleder en Elvira Herman achter zich. 


Visser
@erikvanleeuwen

De Witte en van Diepen veroveren brons op de 400 meter

Lisanne de Witte haalde in Glasgow opnieuw een medaille op een internationaal titeltoernooi binnen. De Witte liep knap naar het brons op de 400 meter in 52,34 seconden wat tevens een persoonlijk record is.
Tony van Diepen veroverde verrassend brons op de 400 meter. Na een spannende race bleef hij de Sloveen Luka Janezic net voor in de strijd om het brons. Van Diepen dook met 46,12 ruim onder het Nederlands record van Liemarvin Bonevacia, dat sinds 2017 stond op 46,26 seconden. Bonevacia strandde hier in Glasgow in de series waar zijn tijd van 47,86 niet voldoende was voor de halve finales.

Witte
@erikvanleeuwen

Schippers piekt op het juiste moment

Schippers
@erikvanleeuwen

Dafne Schippers ging er vervolgens met het zilver vandoor. Op de 60 meter moest ze alleen de Poolse Ewa Swoboda laten voorgaan. Ze liep met 7,14 haar beste seizoentijd en Schippers was duidelijk blij met haar topklassering bij de Europese indoorkampioenschappen in Glasgow. Jamile Samuel strandde in de halve finales waar zij tot 7.31 kwam. 

Van Gool verrast met brons op de 60 meter

Joris van Gool maakte in de halve finales al indruk met een tijd van 6,62 seconden. Dat was de tweede snelste tijd van het deelnemersveld én een persoonlijk record. In de finale had hij de kracht voor nog een machtige race waar hij deze tijd evenaarde. De Slowaak Jan Volko was met 6,60 de sterkste. De Turk Emre Zafer Barnes veroverde zilver (6,61)

Jorisvangool
@erikvanleeuwen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.