< terug

Nick Marsman klopt TDR toppers in Amsterdamse boscross

17 december 2018 (2 reacties)

Archiefbeeld fotocredit Wim Ramaker

De Ommense atleet Nick Marsman (21) schudde afgelopen zondag de nationale top even wakker door met groot vertoon van macht de korte cross in de Amsterdamse boscross op zijn naam te schrijven. Daarmee is hij ook de leider in het tussenklassement van het nationaal crosscircuit.

De atleet uit Ommen klopte de TDR topatleten Bram Anderiessen (19) en Michel Butter met een solo van start tot finish. Anderiessen en Butter waren vorige week zondag nog de beste Nederlanders in het EK cross Tilburg. Anderiessen geldt als een van de grote talenten uit de TDR groep van trainer Guido Hartensveld. Hij is veelvoudig nationaal kampioen in zijn leeftijdscategorie. Michel Butter is veelvoudig Nederlands crosskampioen in de lange cross en al jarenlang een van Nederlands beste wegatleten.

Extra glans
Hiermee krijgt de winst van Marsman extra glans. De student lichamelijke opvoeding maakt nog lang niet het aantal trainingsuren dan de TDR atleten en beschikt ook niet over de faciliteiten zoals de semi professionals van TDR die wel hebben. Marsman wordt getraind door Cor Bronk. Marsman is bij uitstek getalenteerd voor de korte cross en heeft met zijn sterke lichaamsbouw ook veel potentie voor met name de midden lange afstanden op de baan, zoals de 1500 mtr. Overigens liet Marsman nog meer TDR atleten achter zich. De winnaar van het zilver op het NK marathon Edwin de Vries werd vijfde in de eindrangschikking.

Update door redactie.
Zoals een van onze lezers al reageerde. Michel Butter liep voorafgaande aan de korte cross naar de winst in de lange cross

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

  • Erik
    12 Op 17
    Wel even bij vermelden dat Michel Butter daarvoor al de lange cross liep, en won.
  • Admin
    12 Op 17
    @Erik dank je voor de toevoeging.Hebben we gedaan.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *