< terug

Nienke Brinkman aan de leiding in de finale van de Golden Trail World Series (alle uitslagen)

28 oktober 2022 (0 reacties)

Foto © GoldenTrailSeries® – MADEIRA OCEAN TRAILS -Jordi Saragossa

Nienke Brinkman is op Madeira voor de finale van de Golden Trail World Series. Het is een vijfdaagse etappe wedstrijd. Brinkman begon afgelopen woensdag met een tweede plaats. Ze was er tevreden mee. De trail van 24,5 km op de eerste dag werd gewonnen door Allie Mclaughin. Het was voor Brinkman het eerste verlies in de trail dit seizoen.

Pols gebroken
“Ik ben heel tevreden met deze tweede plaats! Ik liep behoudend in de afdaling, ik heb onlangs mijn pols gebroken bij een val en ik wilde geen tweede breken. Ik wist dat ik Allie toch niet zou kunnen pakken, ik hoopte gewoon dat niemand anders mij zou pakken! Ik voel me goed en behoorlijk fris voor de volgende ronde, ik wilde gewoon voorzichtig zijn vandaag. De weersomstandigheden waren behoorlijk ruw en koud, het was erg glad, maar ik wil echt het beste maken van deze race op dit prachtige eiland. Ik ben gewoon blij dat het gelukt is en dat ik mijn lichaam niet kapot heb gemaakt vandaag!”

Bij de tweede en derde trail was Brinkman weer oppermachtig. Vandaag vierde ze haar verjaardag met de winst in de timetrial. Brinkman heeft in de tussenstand van de World Trail series een enorme voorsprong. Er zijn nog twee etappes te gaan op Madeira.

Kijk hier live de vierde en vijfde etappe


Bekijk hier de uitslagen en hier de algemene rangschikking

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *