< terug

Nieuw op de Olympische Spelen: De herkansingsronden. Hoe werkt het?

14 juni 2024 (0 reacties) Nieuw op de Olympische Spelen: De herkansingsronden. Hoe werkt het?

Voor het atletiekprogramma van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs wordt er met een innoviteit gewerkt. De herkansingsronde wordt geïntroduceerd voor alle individuele baanonderdelen van 200 tot 1500 meter (inclusief horden). Wij leggen uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?
In elke eerste ronde op de baan kwalificeren zich een bepaald aantal atleten voor plaatsing in de volgende ronde. Door bijvoorbeeld bij de top drie te finishen in de serie, ongeacht de eindtijd. Atleten die zich niet kwalificeren door in de eerste ronde in de automatische kwalificatieposities te eindigen, krijgen een tweede kans om zich te kwalificeren voor de halve finales door deel te nemen aan de herkansingsronden. Dit nieuwe herhalingsformaat vervangt het vroegere systeem, waarbij atleten doorgingen via de snelste tijden, ook wel bekend als ‘lucky losers’.

Twee wedstrijden
De genoemden afstanden zullen nu vier rondes hebben – de eerste ronde, de herkansingsronde, de halve finales en de finale. Het nieuwe formaat betekent dat elke atleet die meedoet aan de onderdelen met een herhalingsronde minstens twee wedstrijden zal hebben op de Olympische Spelen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd