< terug

Nieuwe lichting topatleten gaat de strijd aan tijdens de Sylvestercross in Soest.

19 december 2019 (0 reacties)

Als onderdeel van het Nationale Crosscircuit belooft de 39e editie van de Sylvestercross op 31 december a.s. in de Soester Duinen een buitengewoon spannende strijd te gaan worden tussen opkomende atleten en de gevestigde namen. De organisatie is er in geslaagd een groot aantal (bekende) atleten vast te leggen voor de Mooiste cross van Nederland.

Vorig jaar zagen we al tijdens het EK cross in Tilburg, dat we een sterke nieuwe lichting dames hebben die zich met Europese top kan meten in de cross. Dit jaar resulteerde dat in een gouden plak voor de damesploeg onder 23 op het EK in Lissabon door een 2e, 4e en 11e plek van resp. Jasmijn Lau, Jasmijn Bakker en Diane van Es. Alle drie zullen ze op 31 december aan de start staan en hun krachten meten met coryfeeën als Maureen Koster, Andrea Deelstra en de beste belgische crossatlete van het moment Hanna Verbruggen. Maar ook de nog jonge winnares van vorig jaar Julia Velthoven zal er op gebrand zijn haar titel te verdedigen. De organisatie is nog in onderhandeling met nog een internationale atlete, dus het gaat echt spannend worden.

Bij de mannen komt een heel bijzonder internationaal deelnemersveld aan de start met o.a. vier broers die alle vier aan het EK hebben deelgenomen. Uit België, oud Sylvestercross-winnaar en 8e op het EK bij de senioren,  Soufiane Bouchiki. Hij neemt zijn jongere broer Lahsene Bouchiki, 23e op EK, mee. Lahsene won als junior al eens de Sylvestercross! Broers met een historie dus in deze cross. Samen met hun twee teamgenoten pakten ze  in Lissabon voor Belgie de zilveren plak in het landenklassement. Zij nemen het tijdens de Sylvestercross op tegen o.a. de  Britse broers Mahamed Mahamed, 8e bij de mannen onder 23 jaar en Zakariya Mahamed, 11e bij mannen onder 20 jaar.

Hoge verwachtingen heeft de organisatie ook van de Rus Rinas Achmedeev die onder neutrale vlag deelneemt en dit jaar al 2e werd bij de Warandeloop in Tilburg. De grote vraag is hoe de beste Nederlander op het EK, Stan Niesten, 30e bij de senioren, het in het zand van Soest gaat doen. Vorig jaar was hij helaas vlak voor de wedstrijd ziek geworden, maar hoopt dit jaar toch wel op het podium te eindigen.

Ook hier ontbreken de gevestigde namen van de afgelopen jaren niet, zoals Michel Butter en de Belgen Jeroen d’Hoedt ( 3e vorig jaar in de Sylvestercross) en Dame Tasema. Ook Roy Hoornweg is weer helemaal terug op niveau als “superhaas” van het fameuze NN runningteam. Misschien wordt hij wel de verrassing, nu hij in Soest echt voor zichzelf mag lopen.

Ook bij de korte crossen en de jeugd zullen nationale – en regionale  toppers aan de start staan, ( met o.a. de amersfoortse Anna luijten). Dit jaar echter met meer Belgische concurrentie dan ooit tevoren!

De 39e editie van de Sylvestercross belooft dit jaar een ongekend spannende cross te worden, zowel bij de Prominenten als de Korte Cross en Jeugd. Het totale programma op 31 december is te zien op www.sylvestercross.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *