< terug

Nieuwe schoenregel toegelicht

16 september 2020 (0 reacties)

World Athletics heeft aanpassingen gedaan aan Technical rule 5, in het Atletiekunie Wedstrijdreglement bekend als artikel 143. Dit artikel gaat over kleding, schoenen en startnummers. Lees hier wat er is veranderd!

Schoenfabrikanten maken steeds geavanceerdere modellen met allerlei technische snufjes die de atleet helpen in het verbeteren van prestaties. Door World Athletics is nu een werkgroep in het leven geroepen die moet gaan adviseren bij het opstellen van regels omtrent schoenen en spikes. In deze werkgroep zit onder andere Nederlands council-lid Sylvia Barlag. 

In de meest recente reglementswijziging, die is ingegaan per 28 juli van dit jaar, wordt met name de dikte en de constructie van de zool gereglementeerd. Zo is het niet toegestaan om meerdere onbuigzame platen (van bijvoorbeeld carbonvezel) in de zool te verwerken. Ook is de maximaal toegestane dikte van de zool gedefinieerd, deze is verschillend voor de diverse onderdelen. De complete tekst van de reglementswijziging is hier te vinden op de website van de Atletiekunie

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.