< terug

25 februari 2024 (0 reacties) Nijmeegse atleet Mike Foppen loopt Nederlands record op de 10 kilometer: voor het eerst onder de 28 minuten (alle uitslagen)

De Nijmeegse atleet Mike Foppen heeft als eerste Nederlander ooit een wegrace over 10 kilometer onder de 28 minuten gelopen. De 27-jarige hardloper scherpte zondag in het Spaanse Castellón het Nederlands record aan tot een tijd van 27 minuten en 59 seconden. Ook Maureen Koster ging van start en finishte met een tijd van 31.19. Dat is voor Koster een persoonlijk record. Douma viel uit met een blessure.

Lees hier verder

Wedstrijdverslag
Om 9:00 ging de race van start vanaf de Avenida Vila Real en in iets meer dan 27 minuten kwam de eerste loper over de finish. De Ethiopische atleet Tadesse Worku kwam als eerste over de finish met een spectaculaire tijd van 27:02, waarmee hij het parcoursrecord uit 2022 (Ronald Kwemoi (27:16), verbeterde. Er is een tweede plaats voor Bravin Kiprop (27:16) en op de derde plaats, de Keniaan Dennis Kibet (27:33). Foppen klasseerde zich als negende. De voormalige weredlkampioen op de marathon Martín Fiz loopt metr 33.53 een nieuw Spaans mastersrecord in de categorie ouder dan 60 jaar

Dames
Bij de vrouwen wist de Keniaanse atlete Faith Chepkoech de wedstrijd te winnen 29:50. Het wereldrecord en ook parcoursrecord bleef in handen van Yalemzerf Yahualaw, die in 2022 hier het wereldrecord liep (29:14) De tweede plaats ging naar Fotyen Tesfay uit Ethiopië, met een tijd van 29:54, en de derde plaats ging naar Diana Chepkorir uit Kenia, die 29:56 klokte. Koster finshte als tweede Europese met 31.19 als twaalfde