< terug

NK cross 2020 wederom georganiseerd door AV NOP

5 januari 2020 (0 reacties)

Twee dagen afzien op een zeer uitdagend parcours bij Netl de Wildste Tuin met deelnemers, afkomstig uit heel het land. Dat is het Netl NK CROSS van de Atletiekunie georganiseerd door AV NOP. Op 29 februari en 1 maart 2020 is het zover en komt de vaderlandse top nog een keer naar Kraggenburg om de strijd aan te binden om het Nederlands Kampioenschap Cross. Wie denkt een vlak parcours te krijgen in de polder komt bedrogen uit. De atleten krijgen te maken met zand, strand, heuvels en veel geaccidenteerde (relatief) smalle graspaden. Ook gaan de paden soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing en ervaring!

Het Netl NK Cross is tevens de afsluiter van het landelijk Crosscircuit. Na de Warandeloop (Tilburg), Boscross (Amsterdam), Sylvestercross (Soest), Abdijcross (Kerkrade) en Mastboscross (Breda) wordt het klassement in Kraggenburg beslist.

Na een zeer geslaagde editie in 2019 draait de organisatie voor de Netl NK Cross 2020 weer op volle toeren. Met veel plezier kijken wij terug op de eerste editie waar onder ideale omstandigheden is gestreden om de diverse nationale titels. Het enthousiasme waarmee we als organisatie zijn begonnen is hierdoor alleen maar groter geworden.

Deelnemende categorieën NK
Op zaterdag 29 februari start het NK-weekend met de Mannen en Vrouwen masters. Tijdens het NK Cross op zondag staan er titels op het spel voor mannen en vrouwen senioren. Zij kunnen strijden op de lange of de korte cross. Daarnaast wordt er om de NK-titels gestreden door Jongens en Meisjes junioren A en B en is er voor de junioren C en D de afsluitende cross van het nationale cross-circuit.

Om het uitdagende NK-parcours ook toegankelijk te maken voor wedstrijd- en recreatieve lopers wordt tijdens het NK-weekend naast de NETL NK Cross 2020 ook een recreatieve loop op de zaterdag en een jeugdkampioenschap op zondag (jongens en meisjes van 8 tm 11 jaar) georganiseerd.

De recreatieve loop is voor zowel mannen als vrouwen en het is mogelijk om naar keuze 2 tot 5 ronden van 1,5 km te lopen. 

Voorbereiding

Atleten wordt de mogelijkheid geboden om alvast het parcours te verkennen tijdens de GOK cross die op zaterdag 8 februari 2020 op het terrein van Netl wordt georganiseerd. Hier wordt het officiële NK parcours als try out uitgezet.

Publiek

Voor het publiek is tijdens het NK-weekend genoeg te zien op deze toplocatie. Het crossparcours is zo opgezet dat de atleten goed zichtbaar zijn en de wedstrijden goed te volgen. De locatie is uitermate geschikt om de atleten op diverse plekken in actie te zien. Ook maakt de organisatie gebruik van een groot LED scherm in het finishgebied. Een ideale gelegenheid dus om de top van Nederland live aan het werk te zien! 

Programma

Het programma start op zaterdag om 13.20 uur met de Masters V35+.  Op zondag wordt het programma om 10.00 uur hervat met de NK wedstrijden voor de Junioren A en B en de Vrouwen en Mannen korte cross (2,5 km) en het NK vrouwen (8 km) en Mannen (10 km) cross als absolute hoogtepunten. Tussendoor worden wedstrijden gelopen om de dagzege en winst in het nationale crosscircuit in diverse categorieën. De inschrijving voor de wedstrijden is op dit moment in volle gang en sluit op 16 februari 2020 om 23.59 uur, waarna de screening van de atleten zal plaatsvinden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *